Başbakan Erdoğan: Suriyeli PKK’lılar çekildi

Başbakan Erdoğan: Suriyeli PKK’lılar çekildi

Terör örgütü PKK’nın silah bırakması konusunda yürütülen çalışmalar devam ederken Başbakan Erdoğan Suriyeli PKK’lıların çekildiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Kırgızistan ve Moğolistan’ı kapsayan ziyaretlerin ilk ayağı olan Bişkek yolunda gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, süreçle ilgili bilgiler verirken Suriyeli PKK’lıların büyük ölçüde çekildiğini açıkladı.

İşte Başbakan Erdoğan’ın gündeme yönelik değerlendirmeleri:

SURİYELİ PKK'LILAR ÇEKİLDİ

Ufak tefek sıkıntılar oldu ama süreç iyi ilerliyor. Suriyeli PKK’lılar büyük ölçüde çekildi ve Suriye’ye gittiler. Büyükşehir ziyaretlerim var. Diyarbakır, Van ve Urfa’ya da gideceğim.

ÇÖZÜME DESTEK

Genel yüzde 58. Akdeniz’de iyi, Karadeniz ve Ege de düşük. Karadeniz’de 43/43 Ege’de biraz sorun var. CHP ve MHP faktöründen başka bir şey de yok. Aynı şeyi referandum da yaşadık.

CHP’YE GİTMEM

Sayın Kılıçdaroğlu yeni genel merkeze bekliyormuş. Öyle bir şey yok. Bizim Genel Merkezimiz bombalandı. Senaryo deyip sulandırmak istediler, bir geçmiş olsun dileğinde bile bulunmadılar.

ANAYASA İÇİN SÜRE BİTTİ

Süre zaten bitti. Ama biz döndükten sonra Cemil Bey’le (TBMM Başkanı Cemil Çiçek) bir araya geleceğiz. Bizim açımızdan süre bitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.