Başbakan Erdoğan Akil İnsanlar’a koruma istedi

Başbakan Erdoğan Akil İnsanlar’a koruma istedi

Partisinin İstanbul milletvekilleriyle toplantı yapan Başbakan Erdoğan, çözüm süreci ve Akil İnsanlar’ın çalışmalarını değerlendirdi. Akil İnsanlar’ın tek kuruş almadan faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, Akil İnsanlar’a koruma istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul milletvekilleri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda çözüm süreci ve teröre çözüm sürecinde katkı sağlamak amacıyla seçilen Akil İnsanlar’ın çalışmalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, Akil İnsanlar’a koruma istediğini söyledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN AKİL İNSANLAR'A KORUMA İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, çözüm süreci ve Akil İnsanlar’ın çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda, Akil İnsanlar’ın devletten tek kuruş para almadan faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

"Bu model tahminimden daha başarılı oldu" diyen Başbakan Erdoğan, valilere de Akil İnsanlar’ın korunması için talimat verdiğini söyleyerek, “Bu arkadaşlar provokasyona açık bir iş yapıyor. Dikkat edilmeli" ifadesini kullandı.

Öte yandan toplantıda, yeni anayasa çalışmaları da değerlendirildi. Yeni anayasanın bu dönemde hayata geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, ''Anayasayı genel seçim öncesi mutlaka değiştirmeliyiz" dedi.

Teröre çözüm sürecinde katkı sağlamak amacıyla seçilen Akil İnsanlar göreve başladığından bu yana en çok sorulan soru bu. Akil İnsanlar'ın 45 bin lira ücret ve ulaşım giderlerinin karşılandığı yönündeki söylentiler dillerde dolaşırken “Akil İnsanlar ücret alıyor mu?” sorusuna son noktayı Adalet Bakanı Sadullah Ergin koydu. Sadullah Ergin, Akil İnsanlar heyetinin ücret almadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.