Başarıya 'KOCAMAN İMZA'

Başarıya 'KOCAMAN İMZA'

Atiker Konyaspor'un başına ikinci kez gelen ve 3.sezonunu geçiren Aykut Kocaman, Atiker Konyaspor'a ilkleri yaşatmaya devam ediyor

2005-2006 sezonunda takımın başına ilk kez getirilen başarılı teknik adam Aykut Kocaman, Atiker Konyaspor'un başında başarılı işlere imza attı. Sezon boyunca takımın başında 41 maça çıkan Aykut Kocaman, 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de maç başı 1,35 puan ortalaması tutturarak kariyerinin zirvesine çıktı. Daha önce İstanbulspor ve Malatyaspor gibi takımları çalıştıran Aykut Kocaman, İstanbulspor'un başında en çok maç başı 1.29 puan ortalamasına sahip olurken bir sezon durduğu  Malatyaspor'un başında ise maç başı 1.24 puan ortalamasına sahip oldu. Atiker Konyaspor'da geçirdiği ilk sezonda  maç başı 1.35 puan toplayarak en çok maç başı puan ortalamasına sahip olduğu sezon oldu.

FENERBAHÇE'DE 3 KUPA  KALDIRDI

2005-2006 sezonunda sözleşme bitiminin ardından Spor Toto Süper Lig takımlarından olan şu an Osmanlıspor ismiyle mücadele eden o dönem Ankaraspor ismiyle mücadele eden Osmanlıspor ile anlaştı. Osmanlıspor'un başında 3 sezon geçiren Aykut Kocaman, tatil olarak geçirdiği 1 sezonun ardından futbol oynadığı takımlardan biri olan Fenerbahçe ile anlaştı. Fenerbahçe'nin başında 3 sezon geçiren Aykut Kocaman, 3 defa şampiyonluk sevinci yaşadı. 2 defa Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Aykut Kocaman, bir defa ise Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı.

8.SIRADAN 15.SIRAYA TAŞIDI

Aykut Kocaman, 2013-2014 sezonunda hiçbir takımla anlaşmadı. 2014-2015 sezonunda Mesut Bakkal yönetiminde sezona başlayan Atiker Konyaspor, Bakkal yönetiminde 7 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. Bakkal yönetiminde 6 puan toplayan Atiker Konyaspor,  Kasımpaşa maçının ardından  Mesut Bakkal ile yollar ayrıldı. Aykut Kocaman Kardemir Karabükspor maçı öncesi takımın başına 2.kez getirildi. 2014-2015 sezonunda Aykut Kocaman öncesi 15.sırada bulunan Atiker Konyaspor, Aykut Kocaman ile birlikte çıkışa geçti. Atiker Konyaspor'un başında 2014-2015 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de 27 maça çıkan  Aykut Kocaman 11 galibiyet 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak takımı 15.sıradan 8. sıraya taşıdı.

OTORİTELERİ ALT-ÜST ETTİ

2015-2016 sezonu Atiker Konyaspor için rüya gibi geçti. Otoritelerin sezon öncesi tahminlerini alt üst eden Atiker Konyaspor, bu sezon başarıdan başarıya koştu. Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Aykut Kocaman 1.94 puan ortalamasına sahip oldu. Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 20 maçlık namağlup serisi yakalayan Atiker Konyaspor bu seri ile 2016 yılında en uzun namağlup seri yakalayan takım oldu. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 3.sıraya ambargo koyan Atiker Konyaspor direkt olarak Avrupa Kupaları'na katılım hakkı elde etti. Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları'na katılım hakkı elde etti. Atiker Konyaspor'un bu sezon ki başarısında Aykut Kocaman başrol oynadı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.