Başarılı bir yıl geçirdik

Başarılı bir yıl geçirdik

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş 2009 yılını değerlendirdi. Akkuş, uluslararası şampiyonalarda aldıkları dereceler ve uluslararası komitelerde de yer alarak ayrı bir başarı kazandıklarını söyledi

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, 2009 yılı içinde katıldıkları uluslararası şampiyonalarda başarılar elde ettiklerini ve uluslararası komitelerde de yer alarak ayrı bir başarı kazandıklarını söyledi. İlk olarak 2009 yılında Dünya Halter Federasyonu Asbaşkanlığına seçildiğini hatırlatan Akkuş, “Daha sonra Dünya Halter Federasyonu Tıp Komitesi Başkanlığı’na, Dünya Halter Federasyonu İcra Kurulu’na ve son olarakta Dünya Halter Federasyonu Doping Komitesi’ne seçildim dedi.

Akkuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yanında federasyon asbaşkanımız Sayın Zeki Türkeş Akdeniz Ülkeleri Birliği Asbaşkanlığına, teknik komite başkanımız Raif Özel Bilim Komitesi üyeliğine, Federasyon doktorlarımızdan Doç. Dr. İbrahim Yanmış Avrupa Halter Federasyonu Tıp Komitesi üyeliğine, Doç. Dr. Doğan Atlıhan Dünya Halter Federasyonu Tıp Komitesi üyeliğine seçilmiştir. Türkiye Halter Federasyonu hiçbir dönemde bu sayıda uluslararası komitelerde temsil edilmemiştir.”
Türkiye Halter Federasyonu olarak 2009 yılında sadece Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Akdeniz Oyunlarına katıldıklarını belirterek, “2009 yılında sporcularımız 37 altın, 29 gümüş ve 25 bronz madalya elde ettik. Bunun yanında 5 dünya rekoru, 6 Avrupa rekoru kırdık. Yıldız ve genç takımlarımız Avrupa Şampiyonu, Büyük takımımız Avrupa ikincisi olmuştur. Goyang’da yapılan Büyükler Dünya Şampiyonası’nda ise bayan takımımız Çin ve Güney Kore’nin arkasından Dünya üçüncüsü oldu. İlk kez bir bayan haltercimiz Büyükler Dünya Şampiyonasında altın madalya kazandı” diyerek sözlerini tamamladı.
HALTERDE ÇİN MODELİNE GEÇİLİYOR
Türk halteri yaklaşık 23 yıldır uyguladığı Bulgar ekolünü bırakarak, Çin çalışma sistemine geçiyor. “Cep Herkülü” Naim Süleymanoğlu’nun 1986 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelmesiyle Bulgar ekolüyle tanışan Türk halteri, “Uzak Doğu” sistemine geçmeye gün sayıyor. Halter Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Raif Demir, yaptığı açıklamada, Türkiye’de çalışma sisteminin Naim Süleymanoğlu’nun gelişiyle değiştiğini anımsattı. Daha önceki çalışma sistemini farklı olduğunu anlatan Demir, şöyle konuştu:
“Naim Süleymanoğlu’ndan önce bizim sistemimiz farklıydı. Çünkü üst seviyede sporcumuz yoktu. Naim’in ve Bulgaristan’dan göçmen gelen sporcularımızla birlikte çalışma sistemi değişti. Son yıllarda altyapıdaki sporcularımız bir Halil Mutlu değil. Artık dünyada bir takım çalışma sistemleri ve değişiklikler ortaya çıktı. Onlardan en başarılı ülkelerden bir tanesi Çin. Çinlilerin antrenman sistemi birazcık daha farklı. Yardımcı hareketleri antrenman içinde daha fazla tutuyorlar. Bizde yılın başında Naim nasıl hazırlanıyorsa, altyapıdaki çocuklarda öyle çalışıyordu. Ama bunlar Naim’in kalitesinde sporcular değil.” Antrenman içeriğini yıldızlardaki çalışma sisteminde irdeleyeceklerini dile getiren Demir, “Bunlar temel eğitimi çok iyi alamıyorlar. İyi almayınca da elit seviyeye gelince sakatlık, yetersiz teknik gibi bir takım problemlerle karşılaşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.