Barzani: Kürdistan, Ortadoğu'da İstikrar İçin Modeldir

Barzani: Kürdistan, Ortadoğu'da İstikrar İçin Modeldir

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan'ın Ortadoğu’da istikrara en iyi model olduğunu söyledi. Bölgenin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Barzani, barış ve istikrar için çaba sarf edilmesi gerektiğinin...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan'ın Ortadoğu’da istikrara en iyi model olduğunu söyledi. Bölgenin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Barzani, barış ve istikrar için çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Erbil’de Ortadoğu Araştırma Enstitüsü’nün (MERİ) organize ettiği “Diyalog ve Uzlaşmaya Olan İhtiyaç” konulu forumda konuşan Neçirvan Barzani, Ortadoğu’daki gelişmelere dikkat çekti. Ortadoğu'nun sonu belli olmayan bir krizden geçtiğini ifade eden Barzani, bölgede rejimleri yıkılan ülkelerde radikalizmin baş gösterdiğini vurguladı.

IŞİD’e dikkat çeken Barzani, kendilerinin bu örgütün oluşturduğu riski görmezden gelemeyeceklerini belirtti. IŞİD'i kasteden Barzani:"Örgüt silahlarla donatılmış çok tehlikeli bir güç.” dedi.

Kürdistan'ın Ortadoğu’da istikrar modeli olduğunu belirten Barzani, Ortadoğu’nun diğer ülkeleriyle karşılaştırıldığında kendilerinin azınlıkların hakkını korumada ve birlikte yaşama kültürü oluşturmada örnek olduklarını ifade etti. "Elimizden geldiği kadar bunu korumaya çalışacağız. Kürdistan'ın bu deneyimini korumak oldukça önemlidir.” diyen Neçirvan Barzani,birlik ve berberliğin önemine vurgu yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.