Bartın ve Aydınlı öğrenciler gönül köprüsü kuracak

Bartın ve Aydınlı öğrenciler gönül köprüsü kuracak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinesinde Turkcell'in iletişim sponsoru olduğu 'Gönül Köprüsü' projesi bu yıl da farklı il ve bölgelerdeki öğrencileri buluşturacak

Konya, proje kapsamında bu yıl Bartın ve Aydın'dan gelecek 320 öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre proje kapsamında Bartın ve Aydın'dan 120'şer öğrenci grubu 5–12 Mayıs tarihleri arasında Konya'da buluşacak. Misafir öğrenciler, Konya'da geçirecekleri 7 gün boyunca Karatay Anadolu Öğretmen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Tarım Meslek liselerinin pansiyonlarında konaklayacak.
ÖĞRENCİLER TARİHİ VE TURİSTİK MEKÂNLARI GEZECEK
Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında 320 öğrenciye bir hafta boyunca şehrin tarihi ve turistik mekânları gezdirilecek. Başta Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, İnce Minare, Şehitler Abidesi gibi mekânların yanı sıra Seydişehir, Beyşehir, Ereğli ve Karapınar ilçelerindeki tarihi ve doğal güzellikler için geziler düzenlenecek.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri misafir öğrencilerin en iyi şekilde ağırlanması için tüm hazırlıkların hızla sürdüğü bilgisini verdi. Yetkililer, “Gönül Köprüsü' projesiyle gerçekten köprüler kurmak istiyoruz. Gelecek öğrencilerimize Konya misafirperverliğinin yanı sıra tarihi, turistik mekânları en iyi şekilde tanıtacağız. Öğrenciler yaşadıkları şehre döndüklerinde Konya'nın gönüllü elçileri olacak” ifadelerini kullandı.           

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.