Bartık: Konfeksiyon Ve İnşaat Sektörünün En Büyük Sıkıntısı Kalifiye Eleman

Bartık: Konfeksiyon Ve İnşaat Sektörünün En Büyük Sıkıntısı Kalifiye Eleman

Gaziantep ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan konfeksiyon, hazır giyim, penye, triko ve inşaat sektörünün yaşadığı sorunlar için Gaziantep Ticaret Odası girişimlerini sürdürüyor.

Gaziantep ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan konfeksiyon, hazır giyim, penye, triko ve inşaat sektörünün yaşadığı sorunlar için Gaziantep Ticaret Odası girişimlerini sürdürüyor.

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, sektör temsilcilerinin odaya yaptıkları ziyarette gündeme getirdikleri sektörel sıkıntıların çözümü için çalışmaların devam ettiğini, Gaziantep ekonomik yapılanmasında önemli yere sahip olan sektörlerin tüm ortak sorunun kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu söyledi.

    GTO, Gaziantep ekonomisinin yapılanmasında önemli yere sahip olan konfeksiyon, hazır giyim, triko, penye ve inşaat sektörünün sorunlarının çözümü için çalışmalara başladı. GTO Başkanı Eyüp Bartık, ekonomik yapılanmada önemli bir yere sahip olan bu sektörlerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

    KONFEKSİYON VE TRİKODA MARKA OLUŞTURMALIYIZ

    Konfeksiyon, hazır giyim, penye ve triko sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı yanında üretim, dışa açılamama, marka yaratamama, ihracat yapamama, finansman kaynağına ulaşamama, sermaye yetersizliği, kayıt dışı işletmelerin yarattığı haksız rekabet ve ihracat yapamama sıkıntılarının bulunduğunu belirten Eyüp Bartık, bu sektörlerin ihracat potansiyelini artırmaları için Sektörel Dış Ticaret Şirketi kuracaklarını dile getirdi. Ortak marka oluşturma yolunda emin adımlarla yürüdüklerini açıklayan Bartık, "Sektörlerin ortak sorunun başında kalifiye eleman sıkıntısı geliyor. Marka olan Gaziantep konfeksiyon, hazır giyim ve trikoda büyük gelişme kaydetmesine rağmen tam manası ile markalaşamadığı için birçok ünlü firmaya fason üretim yapıyor. Bu sektörlerin önündeki en büyük engellerden biri markalaşmadır. Bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalar ürettikleri ürünleri dolaylı yoldan ihraç ediyor ve bundan dolayı yılın her ayında çalışmadıkları için dışa açılma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Sektörel Dış Ticaret Şirketi ile ihracat yapmaları sağlanırsa ihracatçı firma sayısı da artacaktır." dedi.

    İNŞAAT VE KONUTTA KDV SIKINTISI

    Bartık, Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektöründe vergisel sıkıntılar yaşandığını, konut kiralarındaki KDV oranları ve tapu harçlarının yüksekliğinin sektörün gelişimini olumsuz etkilediğini belirtti. Özellikle sosyal konutlarda KDV oranları ile tapu harçlarının düşürülmesinin sektörün gelişimine ivme kazandıracağına dikkat çeken Bartık, “Binlerce sektör inşaat sektörü ile bağlantılı. Dolayısıyla inşaat sektörü hem ekonominin gelişiminde hem de istihdam anlamında önemli bir sektör ve bu sektörün gelişimi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Sektörün Gaziantep ayağında yaşadığı sıkıntının başında ise arsa fiyatlarının yüksekliğinden dolayı yaşanan sıkıntılar var. Yeni alanların imara açılarak arsa üretilmesi için girişimlerde bulunuyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.