Baro Başkanı Şarklı: Ülkenin Doğası Siyasetçiler Tarafından Talan Edilmektedir

Baro Başkanı Şarklı: Ülkenin Doğası Siyasetçiler Tarafından Talan Edilmektedir

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Manisa'nın Soma ilçesinin Yırca Mahallesi'nde kurulacak termik santral için kesilen zeytin ağaçları ve vatandaşa uygulanan şiddete sert tepti gösterdi. Şarklı, "Ülkemiz doğası maalesef ki rant ve kar...

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Manisa'nın Soma ilçesinin Yırca Mahallesi'nde kurulacak termik santral için kesilen zeytin ağaçları ve vatandaşa uygulanan şiddete sert tepti gösterdi. Şarklı, "Ülkemiz doğası maalesef ki rant ve kar hırsına yenik düşmüş, iş dünyası ve siyasetçiler tarafından adeta talan edilmektedir." dedi.

Yaptığı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde termik santral kurulmak için kesilen binlerce zeytin ağacı için tepki gösteren Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, kamu güçlerinin vatandaşa uygulanan saldırılara sessiz kaldığını vurguladı. 6 bin zeytin ağacının kesildiğine değinen Başkan Şarklı, "Yırca Mahallesi'nde, Kolin Grubu tarafından termik santral yapılacak bölgedeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülere, şirketin özel güvenlik görevlileri tarafından saldırılarak, bazıları darp edildi. Adeta İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimcilere yer açmak için dozerlerle zeytin ağaçlarını yerle bir ettiği gibi, 6 bin zeytin ağacı kesilmiş, bu saldırılara karşı maalesef güvenlik başta olmak üzere tüm kamu görevlileri seyirci kalmıştır." ifadelerine yer verdi.

'GECİKMİŞ ADALET, ASLA ADALET DEĞİLDİR'

80 yaşında kesilen zeytin ağaçlarının hesabını kim verecek diye soran Şarklı, "Köylülerin yaraları belki birkaç gün sonra iyileşecek ancak sökülen ağaçlar nasıl geri gelecek? Bunu gören ve ses çıkarmayan kamu görevlileri, yürütmeyi durdurma kararını ağaçlar söküldükten sonra veren Danıştay 6. Daire üyeleri bunun vicdani hesabını nasıl verecek?" diye sordu.

Ülkenin siyasi rant uğruna talan edildiğine dikkat çeken Şarklı, "Ülkemiz doğası maalesef ki rant ve kar hırsına yenik düşmüş iş dünyası ve siyasetçiler tarafından adeta talan edilmektedir. Korkarız ki çok yakında çocuklarımız yeşili, doğayı ve denizi ancak filmlerde ve kitaplarda görüyor olacaktır." şeklinde tepkisini ortaya koydu.

Yapılan saldırıları kınadığını belirten Şarklı, "Yargı dünyasını zamanında harekete geçmeye davet ediyorum. Unutmayalım ki gecikmiş adalet, asla adalet değildir." ifadelerine yer verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.