Baro Başkanı Şarklı: Türkiye Yargı Dünyasında Olumsuzluklarla Anılıyor

Baro Başkanı Şarklı: Türkiye Yargı Dünyasında Olumsuzluklarla Anılıyor

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ve yargı dünyasında olumsuzluklarla anıldığını vurguladı. Gaziantep Barosu'na seçilen yeni yönetim, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye'nin...

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ve yargı dünyasında olumsuzluklarla anıldığını vurguladı.

Gaziantep Barosu'na seçilen yeni yönetim, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Gaziantep Barosu yeni Başkanı Bektaş Şarklı, “Türkiye zor bir dönem geçiyor maalesef, Türkiye olumsuzluklarla yargı dünyasında olumsuzluklarla anılıyor. Bu dönem Gaziantep barosu olarak hem Gaziantep ilinde yaşanan hak ihlallerine hem Türkiye'de yaşanan hak ihlallerine yönelik çalışmalarımız olacak bunları yakinen takip edeceğiz.” dedi.

Gaziantep Barosu olarak 76 milyon insan için adalet, adalet için avukat diyeceklerinin altını çizen Şarklı, HSYK seçimleri ile ilgili olarak, “Ben şundan yanayım. Orada iki üç grup vardı. Bekleyip görmek lazımdı. İnsanları başta hemen kategorize edip bir kenara koymaktansa faaliyetlerini görüp onun üzerinde değerlendirme yapmayı daha doğru buluyorum.” diye konuştu.

BİZE GELEN DOSYALARIN YÜZDE 95’İ BOŞANMA DAVALARI

Kadına yönelik şiddetin ve çocuklara karşı taciz olaylarının Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olduğunu vurgulayan Şarklı, “Bununa ilgili bizim adli yardım büromuza haftada 30 başvuru geliyorsa yüzde 95 kadın, yüzde 95’i boşanmadır.” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’TE İŞ GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÖNLEYİCİ ÖNLEMLER ALINMALI

Son dönemde Türkiye’de yaşanan iş kazalarına da dikkat çeken Şarklı, Gaziantep’te işçi ölümleri ve iş güvenliği ile ilgili önleyici tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Şarklı, “Ermenek’te olduğu gibi gencecik insanlarımız ölmesin, kaybedilmesin, bunların mücadelesini vereceğiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.