Barış süreci bu ildeki otelleri doldurdu

Barış süreci bu ildeki otelleri doldurdu

Hükümetin Barış süreci Şanlıurfa'da turizme yansıdı. Şanlıurfa'da bu günlerde otellerde boş oda bulunmazken, gelecek yılki rezervasyonlar da doldu.

Şanlıurfa'nın gözde mekanlarından Balıklıgöl (Halilürrahman gölü) ziyaretçi akınına uğrarken, Turizmciler yeni otel açmaya başladı. Şanlıurfa'da 5 yıldızlı bir otel bu yıl hizmete girerken, 2 otel inşaatı da devam ediyor. 

Balıklıgöl'ü gezen turistler Şanlıurfa'ya daha önce gelmeyi planladıklarını fakat terör endişesiyle gelemediklerini dile getirerek” Barış sürecinin gelmesi ile birlikte yerli yabancı Turistlerin akını daha çok oldu bunda tüm Urfa halkı kazançlı çıktı esnafı bakkalı her kes kazançlı çıktı. Urfa halkıda bu barışı yüzde yüzü destekliyor desteklemeye 'de devam edecektir bu barış sürecinde Türkiye kazançlı çıktı.” dedi.

Bir başka vatandaşta şunları söyledi. “Keşke bu kavgalar Bu barış süreci 10 yıl önce olsaydı daha iyi olmaz mıydı bu barış sürecinde AK Parti bu barış sürecinde çok emekleri geçti ve Türkiye'ye katkısı çok.” dedi.

El Ruha Oteli Müdürü Ertuğrul Er, Barış sürecinin önemine vurgu yaparak “Hükümetimiz bu konuda ciddi adımlar attı. Çok yoğun günler geçiriyoruz. Haziran sonuna kadar otelimizde doluluk oranı %80'i geçti. 2012 ile 2013 arasında ciddi bir fark var. 2014 otellerimizin dolu olduğunu söyleye bilirim çok ciddi bir haraketlilik var. Gelecek yılın rezervasyonlarını alıyoruz. İnsanların refah ve huzur beklentisi vardı. Bu barış surecide insanları olumlu bir etki yaptı. Artık bölgeye kültür turizmi gelişiyor. “ şekline konuştu.

Şanlıurfa Kültür Varlıklar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Karakaş ise “Barış sürecinden önce insanlar gelmeden önce insanlar tereddütlü bir şekilde geliyordu şimdi oysa insanlar gözleri kapalı bir şekilde geliyorlar. Şanlıurfa'ya insanlar bizim tarihi evlerimizi, sıra gecelerimizi beğeniyorlar 40 kişi geldiği zaman bir dahaki gelişinde 80 kişiyi getiriyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.