Bardat Yaylası Sakinleri Su Sorununa Çözüm İstiyor

Bardat Yaylası Sakinleri Su Sorununa Çözüm İstiyor

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Bardat Yaylası'nda köylüler su sorunlarının çözülmesi için yetkilileri göreve davet etti. Yaylanın su ihtiyacını karşılayan deponun arızalanmasına kuraklık nedeniyle kuyularda suyun kalmaması da eklenince...

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Bardat Yaylası'nda köylüler su sorunlarının çözülmesi için yetkilileri göreve davet etti. Yaylanın su ihtiyacını karşılayan deponun arızalanmasına kuraklık nedeniyle kuyularda suyun kalmaması da eklenince susuz kalan vatandaşlar sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Gülnar ilçesine bağlı Bardat Yaylası'nda cuma günleri kurulan pazar, ilçeye bağlı Gezende, Köseçobanlı, Ilısu ile Anamur ve Bozyazı ile Ermenek ilçelerinden yoğun ilgi görüyor. Yaylanın su ihtiyacı Köseçobanlı Mahallesi'nde kurulan su deposu ile vatandaşların evlerinin önüne kurdukları kuyulardan karşılanıyor. Bu yıl yaşanan kuraklık ve su deposunun arıza yapması vatandaşları su sorunu ile baş başa bıraktı. Vatandaşlar hayvanlarını sulamak için tankerlere dolduracak su bulmakta zorlanırken pazar yerinde abdest almak ve içme suyu temin etmek için uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

Yayla sakinlerinden Ahmet Ayhan, yaylanın yaz mevsiminde yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Su sıkıntılarının öncelikli sorunları olduğunu belirten Ayhan, "İçecek su bulmakta zorlanıyoruz. Gelen misafirlerimiz camiye gidecek, abdest alacak su bulamıyor. Su sorunun acil olarak giderilmesi lazım. Hanımlarımız bulaşık yıkayacak su bulamıyor. 15 kilometre uzaklıktan su getirmek zorunda kalıyoruz. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor." dedi.

Köylü kadınları susuz kaldıklarını ifade ederek "Bulaşık yıkayamıyoruz. Çamaşır yıkayamıyoruz. Kirin içinde kaldık. Kupkuru kuruduk. Susuzluktan koktuk" diye konuştu.

Mustafa Ayhan isimli vatandaş ise "Bir aydır vatandaş kan ağlıyor. Su yok. Parayla satan da yok. Vatandaş rezil oluyor. Suyumuz kısıtlı. Kuyularda da su yok. Susuz kuruduk." şeklinde konuştu.

Gülnar Belediyesi'nden yapılan açıklamada yörenin su sorununu çözmek için Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından Köseçobanlı Mahallesi'ne vurulan sondaj çalışmasının devam ettiği bildirildi. Sondajın 105 metreye ulaştığı ifade edilirken, 200 metreye kadar gidilebileceği kaydedildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.