'Bank Asya'ya Zarar Vermediler' Haberi Yalan Çıktı

'Bank Asya'ya Zarar Vermediler' Haberi Yalan Çıktı

İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen Kobani protestolarında PKK'lıların Bank Asya şubesine saldırmadığı, dolayısıyla olayların arkasında 'paralel yapı' olduğu yönündeki iddialar çöktü. Söz konusu olaylarda Bank Asya şubelerinin de zarar...

İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen Kobani protestolarında PKK'lıların Bank Asya şubesine saldırmadığı, dolayısıyla olayların arkasında 'paralel yapı' olduğu yönündeki iddialar çöktü. Söz konusu olaylarda Bank Asya şubelerinin de zarar gördüğü ortaya çıktı. Şube ve para çekme makinelerinin gördüğü zarar fotoğraf ve görüntülerle tespit edildi.

Akşam gazetesi'nde 'İşte kaos ittifakı' başlığı ile yer alan habere göre geçen hafta İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen Kobani protestolarında PKK'lılar, Bank Asya şubesine saldırmadı. Bu da olayların arkasında 'paralel yapı'nın olduğunu, PKK ile işbirliği yapıldığını gösteriyordu. Gazetede; Bank Asya'nın sağlam camları ile resmi yer alırken, saldırıya uğrayan diğer bankaların kırık-dökük fotoğrafları basılmıştı. Ancak Bank Asya'ya ait resmin olayın üzerinden 9 gün geçtikten ve camlar takıldıktan sonra çekilmiş olduğu ifade edildi. Gazetenin olayların yaşadığı dönemde polisin tuttuğu tutanağı bile görmezden geldiği kaydedildi. Ayrıca Bank Asya'nın Esenyurt'ta bulunan 3 bankamatiğinin saldırıya uğrayarak hasar gördüğü ancak bu durumun da gazetede yer almadığı vurgulandı.

Öte yandan terör örgütü PKK tarafından Türkiye genelinde yapılan eylemlerde Bank Asya'ya yönelik de birçok saldırı gerçekleştirildi. Hizmet kurumlarıyla bağlantılı birçok okul, yurt, dershane yakıldı; hatta Hakkari'de yurtlarda kalanlar, canlı canlı yakılma ile tehdit edildi.

ESENYURT ŞUBE MÜDÜRÜ: TAŞ VE SOPALARLA SALDIRDILAR

Bank Asya Esenyurt Şube müdürü İsa Bilen, o gece yaşananları şöyle anlattı: "Banka şubemiz 6 Ekim akşamı saat 21.30 civarında saldırıya uğradı. Yan tarafımızda yer alan Ziraat Bankası'na saldırarak çalarına ve bankamatiklerine saldıran grup, ardından bizim bankamıza taşlar ve sopalarla saldırıyor. Kamera kayıtlarında da grubun saldırı öncesi kameraları sopa ile kırdığı net olarak gözüküyor. Saldırılarda bankamızın, camları ve bankamatikleri hasar aldı, camları daha dün yeni değiştirdik. İlçe merkezinde yer alan bankamatiklerimiz de saldırıya uğradı."

Konuyla ilgili olarak ertesi gün suç duyurusunda bulunulduğunu, fakat polisin yoğunluk nedeni ile 2 gün sonrasına randevu verdiğini ve hasara ait fotoğrafları istediğini ifade eden Bilen, Akşam'da yer alan haberin tamamen asılsız olduğunu söyledi. Bunun için gerekli hukuki yollara başvurulacağını vurgulayan Bilen, yakın bir zamanda Türkiye genelinde şubelerine yapılan saldırıların raporu ve maddi hasar miktarının basına duyurulacağını aktardı.

BANK ASYA İLE BİRLİKTE 11 BANKADA MADDİ HASAR VAR

Esenyurt'ta Bank Asya'nın da aralarında bulunduğu Doğan Aras Caddesinde 15 banka bulunuyor. Bu bankalardan Belediye binasına yakın ve kısmen sokak arasında kalan bankaların camları kırılarak yağmalama girişiminde bulunuldu. Eylemler esnasında ilçe merkezinden uzakta bulunan Bank Asya'nın dahil olduğu diğer 8 bankanın ise camlarında ve bankamatiklerinde hasar meydana geldi. Cadde üzerinde yer alan 4 banka ise saldırıya uğramadı. Bunlar arasında Halk Bank da bulunuyor.

DİYARBAKIR VE BATMAN'DA DA ŞUBELERİ ZARAR GÖRDÜ

Bank Asya'nın, başka illerde de yapılan gösterilerde zarar gören şube ve ATM'leri de oldu. Kobani eylemlerinin yapıldığı yerlerden Batman'da da Bank Asya şubesi yakıldı. Batman çarşı şubesinin önce dış kamerası kırıldı ardından ATM'ye zarar verildi. Daha sonra kepenkler kırılıp gasp edildi ve bütün kameralar kırıldı ve şube ateşe verildi. Eylemlerde zarar verilen bir başka şube de Diyarbakır Diclekent oldu. Şubenin dış kamerası ve ATM'si kırıldı. Esenler ve Sultanbeyli şubelerinde de camlara zarar verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.