Bank Asya’da teknik kıyım

Bank Asya’da teknik kıyım

Bank Asya 1. ligde, 7 takım sezona geçen yıl ki teknik direktörler ile başlarken, Konyaspor ile birlikte 11 takım ise teknik direktör değişikliği yaptı. Ligin ilk yarısında ise 10 takım teknik direktör değişikliğine gitti.

 Lig’de 2009-2010 sezonunda Konyaspor, ikinci kez Hüsnü Özkara ile yola çıkarken, geçen sezon play-off finalinde Kasımpaşa’ya yenilerek Turkcell Süper Lig’e çıkamayan Karşıyaka, ligin yeni ekipleri Bucaspor ve Dardanelspor’un yanı sıra Adanaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Giresunspor ve Kartalspor yeni sezona eski teknik direktörleriyle devam ettiler.
2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Lig’e veda eden 3 takım Hacettepe, Kocaelispor ve Konyaspor’un da teknik direktör değişikliğine gittiği ligde, sezon başında en genç teknik adamlar Kocaelispor teknik direktörü 39 yaşındaki Cihat Arslan ile 40 yaşındaki Hacettepe’nin çalıştırıcısı Önder Özen oldu. Konyaspor’da daha önce şampiyonluk yaşayan teknik direktör Özkara ise 54 yaşında. Ligde en yaşlı teknik direktörler ise Kartalspor’u çalıştıran 57 yaşındaki Ömer Kadri Özcan ile Kardemir Karabükspor’un 56 yaşındaki hocası Yücel İldiz oldu.
Bank Asya 1. ligde, geride kalan ilk yarıda 10 takım teknik direktör değişikliğine gitti. İlk teknik direktör değişikliği, ligin daha 3. haftasında Giresunspor’da gerçekleşti. Adı geçen takımda Yüksel Yeşilova ile yollar ayrılarak takımın başına Levent Eriş getirildi. Adanaspor’da 6. hafta da Ekrem Al gitti, yerine Kemal Kılıç geldi. Aynı hafta da Bucaspor’da Kemal Kılıç’ın yerine Özcan Kızıltan ile anlaşıldı. 8. hafta da Orduspor’da: Osman Özdemir ile yollar ayrılarak takım Ekrem Al’a emanet edildi. 10. hafta da Samsunspor’da Turhan Özyağan gitti, Hüseyin Kaplar geldi. 11. hafta da iki teknik direktör değişikliği yaşandı.. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da Bünyamin Süral’in yerine Cemal Menteşe, Boluspor’da ise, Coşkun Demirbakan’ın yerine Mustafa Uğur getirildi.. 12. hafta da Karşıyaka’da Reha Kapsal ile yollar ayrılarak Ümit Turmuş göreve başladı. Teknik direktör kıyımı 14. hafta da sürdü ve Rizespor’da Oktay Çevik’in yerine Mehmet Şansal, Erciyesspor’da ise Mustafa Altındağ’ın yerine takımın başına Levent Devrim getirildi. İlk yarının bitiminin ardından da Orduspor’dan ayrılan Ekrem Al’ın yerine takım Ahmet Akçan’a teslim edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.