Bangladeş fotoğraf sergisi açıldı

Bangladeş fotoğraf sergisi açıldı

İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi (İRFA)‘da Güzel Bangladeş Afiş ve Fotoğraf Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi.Bangladeş Büyükelçisi Allama Sıddıki, "Konya, dünyanın en güzel şehirlerinden biri“ dedi.

İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi (İRFA)‘da Güzel Bangladeş Afiş ve Fotoğraf Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bangladeş Büyükelçisi Allama Sıddıki, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Bangladeş Fahri Konsolosu Deniz Bulkur, Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İşler Daire Başkanı Selim Yücel Güleç, Konya’da okuyan Bangladeşli öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılıştan kısa bir musiki dinlitisi oldu.

2-088.jpg

Açılışta konuşan Bangladeş Büyükelçisi Allama Sıddıki,  Konya'yı 15. kez ziyaret ettiğini belirterek, "Her seferinde heyecanla geliyorum. Konya, dünyanın en güzel şehirlerinden biri“ dedi. Sıddıki, Konya’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Bangladeş ve Türkiye arasındaki kültürel etkileşimlerin olumlu sonuçlar vereceğine inandığını dile getiren Sıddıki, "Türkiye'de Bangladeş'in daha iyi tanınabilmesi için bu tür programlara önem veriyoruz. Tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu. Haziran ayında Konya’da Bangladeş Mutfak Günleri etkinliği düzenleyeceklerini dile getiren Sıddıki,“Bu etkinliğe tüm Konya halkını davet ediyoruz. Konya Bangladeş halkı için önemli bir şehir. Ticari ve kültürel ilişkilerimizin gelişmesine çok önem veriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu ilişkiler daha da gelişecektir“ dedi.  AK Parti Konya Milletvekili Özdemir de Sıddıki’ye ziyareti dolayısıyla teşekkür etti. Özdemir, Bangladeş ile son yıllarda ilişkilerin geliştiğine dikkat çekerek, “Bangladeş bizim dost ve kardeş ülkemizdir. İnşallah bu kardeşliğimiz her alanda artarak gelişecektir“ diye konuştu.  AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konyalı idareciler ve iş dünyası temsilcileriyle bir süre görüşen Sıddıki, musiki dinledi, "Güzel Bangladeş Afiş ve Fotoğraf Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi. Sıddıki, açılış kurdelesini kestikten sonra beraberindeki heyetle Bangladeş'e dair fotoğraf ve afişlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.