Balıkesir'deki 10 Kasım Töreninde 'Tc' Yazısı Tepkisi Yaşandı

Balıkesir'deki 10 Kasım Töreninde 'Tc' Yazısı Tepkisi Yaşandı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıldönümünde Balıkesir'de de törenle anıldı. Atatürk anıtında düzenlenen çelenk koyma töreni ve saygı duruşu yağmur altında yapıldı. Tören sonunda İP İl Başkanı Ramazan Kurban, valilik çelenginde...

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıldönümünde Balıkesir'de de törenle anıldı. Atatürk anıtında düzenlenen çelenk koyma töreni ve saygı duruşu yağmur altında yapıldı. Tören sonunda İP İl Başkanı Ramazan Kurban, valilik çelenginde "TC" ibaresinin bulunmadığını belirterek tepki gösterdi. Bir vatandaş ise çelenge "TC" yazısı ve Atatürk resmi yapıştırdı.

Balıkesir'deki törenler Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, siyasi parti temsilcileri, mülki, adli ve askeri erkân, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları çelenklerini koyduktan sonra saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklâl Marşı okunarak gönderlerdeki bayraklar yarıya indirildi. Törende iki anaokulu öğrencisi tarafından anıta koyulan, üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu küçük bir çelenk ilgi çekti. Vali Yaman ve Başkan Uğur, minik öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Törenin sonunda İP İl Başkanı Kurban, anıtın önüne giderek valilik çelenginde "TC" yazısı bulunmamasına tepki gösterdi. Önceki hafta Cumhuriyet Bayramı törenlerinde de bunun hatırlattıklarını söyleyen Kurban, "Bu TC ne zaman kalktı? Balıkesir Valiliği, kimi ve hangi devleti temsil ediyor? Buradaki yazıda ne var? Balıkesir'i görebiliyor muyuz? Israrla soruyoruz, sayın valimiz hangi ülkeyi temsil ediyor? Hangi şehrin valisidir? Kaldırıldıysa bu TC ne zaman kaldırıldı? Bu konularda kendisinden yazılı bir cevap istiyoruz. Eğer yaptıramayacaksa İP olarak biz yaptırırız. Biz devletimize ve milletimize güveniyoruz." dedi. Bu sırada bir vatandaş, "TC" yazdığı bir kâğıdı ve bir Atatürk resmini çelengin üzerine yapıştırdı. Görevliler, kısa bir süre sonra bunları kaldırdı.

Törenin ardından alanda bulunan heyet, Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen diğer törene katıldı. Burada Altıeylül Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Atatürk'ü Özleyiş" oratoryosu sahnelendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.