Balban ve Dilek Şekerspor’da

Balban ve Dilek Şekerspor’da

Uzun süredir dış transfer çalışmalarını sürdüren TFF 2. Lig temsilcimiz Konya Şekerspor transferleri sonuçlandırmaya başladı.

Yeşil-beyazlı ekip Alanyaspor’da forma giyen sol kanat oyuncusu Mehmet Balban ile 2 yıllık ve Zeytinburnuspor’dan Murat Dilek ile de 1 yıllık anlaşma sağladı. Bu oyuncuların kendilerini yeşil-beyazlı yapan imzayı hafta başında atması bekleniyor.
Konya Şekerspor, dış transferde ilk adımını Alanyaspor’da sol kanat oyuncusu olarak görev yapan Mehmet ve Zeytinburnuspor’un golcü oyuncusu Murat ile attı. Bir süredir bu oyuncularla görüşme halinde olan yeşil-beyazlılar, böylece dış transferde ilk resmi sözleşmeyi de gerçekleştirmiş olacak. Kadroyu bozmadan yapacakları beş altı transferle daha iyi olacaklarını ifade eden Kulüp Başkanı Yavuz Erence, “Geçtiğimiz sezon başarılı işlere imza atan kadromuzu, büyük ölçüde koruduk. Bunun yanı sıra, dış transferde de beş altı oyuncuyu renklerimize bağlayacağız. Şu anda Alanyaspor’un sol kanat oyuncusu Mehmet Balban ve Zeytinburnuspor’un başarılı golcüsü Murat ile her konuda anlaştık. Yeni sezonda, inşallah yine hedefimiz Bank Asya 1. Lig olacak. Oturmuş bir kadroya sahip olmamız ve oyuncularımızın artık alışması nedeniyle, avantajlıyız diye düşünüyorum. Yapacağımız takviyelerle de, daha güçlü bir takım olacağımıza inanıyorum. Konya Şekerspor’un en önemli sıkıntısı arzu ettiği taraftarı bulamaması. Umuyorum, yeni sezonda böyle bir sıkıntı yaşamayız” şeklinde konuştu.
Konya Şekersporlu oyuncuların 10 Temmuz’da Konya’da olacağı ve birkaç gün çalıştıktan sonra Çumra’ya giderek burada kampa gireceği belirtildi. Yeşil-beyazlıların Almanya’nın Arminia Bielefeld takımında oynayan gurbetçi bir oyuncu ile de anlaşmak üzere olduğu öğrenildi.
Konyaspor’a transfer olduğu iddia edilen genç oyuncu İshak Çakmak konusunda ise yeşil-beyazlı camiadan henüz bir açıklama gelmedi. Bu oyuncunun tatilde olduğu ve bu transferden kendisinin de haberinin olmadığı gelen haberler arasında. Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence’nin Ankara’da olduğu ve Konya’ya geldiğinde yapılacak toplantı sonrası nasıl bir yol izleneceği ve tüm konularla ilgili olarak açıklama yapılacağı belirtildi.
Konyaspor ile sıkı diyaloglar içinde olan Şekerspor camiası Konyaspor’un Cafercan Aksu’yu da kadrosuna dahil etmek isteğini ve bu konuyla ilgili teklif sunduğunu ifade etti. Bu konuyla ilgili olarak da kulüp başkanı Yavuz Erence’nin Ankara’dan dönmesi bekleniyor.  Erence ile yönetim kurulunun yapacağı toplantının ardından kulübün Cafercan konusuyla ilgili olarak da açıklama yapması bekleniyor. Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan dün düzenlediği basın toplantısında Şekerspor’lu İshak Çakmak hakkında, “ Kadromuzda görmek istediğimiz bir oyuncu. İshak’ın bize bizimde İshak’a katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. İki kulüp arasındaki ilişkiyi de göz önünde bulundurarak bu oyuncunun alınmasını istedik” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.