Bakü'de Bal Fuarı Açıldı

Bakü'de Bal Fuarı Açıldı

Azerbaycan'da geleneksel hale gelen Bal Fuarı, görüntülerle başladı. Başkent Bakü'de düzenlenen fuarda, ülkenin dört tarafından gelen arıcılar ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Yaklaşık 450 arıcının stant açtığı fuarda, 190 ton...

Azerbaycan'da geleneksel hale gelen Bal Fuarı, görüntülerle başladı. Başkent Bakü'de düzenlenen fuarda, ülkenin dört tarafından gelen arıcılar ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Yaklaşık 450 arıcının stant açtığı fuarda, 190 ton bal ve birçok arı ürünü satışa çıkarıldı.

Fuara katılan bal üreticisi Eşkin Sultanov Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) gerçek balı anlamanın kolay yollarını anlatı. Sultanov, gerçek balda esneklik olduğunu ve balı bir kaşıktan süzerken kırıldığı anda lastik gibi geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Balın kalitesini elin üzerine sürerek de tespit edilebileceğini dile getiren Sultanov, bu uygulamayla ellerin birbirine yapışmaması gerektiğinin altını sizdi.

Fuarda stant açan Ziyadeli Aliyev de Cihan'a yaptığı açıklamada gerçek balı kokusundan anlamanın mümkün olduğunu söyledi.

Azerbaycan'da arıcılığa teşvik, sektörün geliştirilmesi, deneyim paylaşımı ve bal ihracatını artırmak amacıyla her yıl düzenlenen bal fuarı büyük ilgi görüyor. Fuara katılmak isteyen arıcıların, ürettikleri ürünleri bölge veteriner idarelerinde ve laboratuarlarında önceden kalite tespit ve kayıt yaptırması gerekiyor. Fuar 30 Ekim'e kadar devam edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.