Bakkallar arabaşı gecesinde bir araya geldi

Bakkallar arabaşı gecesinde bir araya geldi

Karaman Bakkallar ve Bayiler Odası, düzenlediği arabaşı gecesiyle kentte faaliyet gösteren bakkal ve bayi esnafını gecede bir araya getirdi.

Karaman Otogar Lokantasında düzenlenen gecede konuşan Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet yenilmez, bakkal esnafının çalışma şartlarının zorluğunu anlattı. Bakkalın belki güçlü bir sermayesi olmadığını fakat en büyük sermayesinin ahilik geleneklerinden gelen sıcak yüzü olduğunu ifade eden Yenilmez, şunları kaydetti:

''Bakkal diğer esnafımız gibi devamlı devletinin yanındadır. Devlete 1 lira yükü yoktur. Katma değer yaratıp, vergisini öder. İstihdam sağlayarak, kazandığıyla yetinip şükreder. Ben hepinizin yaptığı işi takdirle karşılıyorum. Bu geceyi hazırlayıp bizi bir araya getiren oda başkanımıza da teşekkür ediyorum.''
''Bugün bu arabaşı gecesinin ilkini yaptık'' diyen Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Bayram Uysal ise ''Bu arabaşı gecesini geleneksel hale getirmek istiyoruz. Ben davetimize icabet ederek gelen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
Karaman Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, daire müdürleri, esnaf odaları başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede konuklar, Karaman'da bir gelenek olan hamurla birlikte yenen arabaşı çorbalarını içti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.