Bakanlık, 1 Milyon İşçinin Çalıştığı 22 Osb’ye Sağlık Tesisi Açma İzni Verdi

Bakanlık, 1 Milyon İşçinin Çalıştığı 22 Osb’ye Sağlık Tesisi Açma İzni Verdi

Sağlık Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) bünyesinde ‘Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliği’ uyarınca sağlık kuruluşu açılmasına onay verdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu imzası...

Sağlık Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) bünyesinde ‘Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliği’ uyarınca sağlık kuruluşu açılmasına onay verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu imzası ile verilen onay kapsamında aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir’in bulunduğu 13 ilde 22 OSB’de tıp merkezi ve poliklinik açılmasına izin verildi. Tıp merkezi ve polikliniklerde çalıştırılan her 5 bin kişiye bir uzman hekim düşecek şekilde uzman hekim kadrosu belirlenecek. 22 OSB’de yaklaşık 1 milyon çalışana hizmet verecek ve toplam 153 hekimin görev yapacağı sağlık merkezlerinde ayaktan teşhis ve tedavi hizmetleri, küçük cerrahi müdahaleler, laboratuvar ve radyoloji hizmetleri verilebilecek. Tesislerde yalaklı tedavi hizmetleri ve özellikli sağlık hizmetleri verilemeyecek.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı izni ile kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) bünyesinde ‘Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliği’nin ilgili maddesi uyarınca sağlık kuruluşu açılabilmesine ilişkin onay Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından imzalandı. Yönetmelik kapsamında belirlenen Organize Sanayi Bölgeleri bünyesinde Sağlık Kuruluşu Planlama İlanı Kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişiler tarafından açılacak sağlık kuruluşlarının ülke sathında planlanması ve yaygınlaştırılması ile ilgili olarak sağlık sisteminin yönetilmesi ve politikalarının belirlenmesi görevi Sağlık Bakanlığı’na verildi. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ‘Organize Sanayi Bölgeleri bünyesinde Sağlık Kuruluşu Planlama’ çalışmalarını tamamladı. OSB’lere açılacak sağlık tesisleri Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek. Planlama kapsamında bünyesinde kamu veya özel sektöre ait sağlık kuruluşu bulunmayan OSB'ler bünyesinde yeni OSB tıp merkezi veya OSB polikliniği kurulmasına izin verilecek. OSB tıp merkezi veya OSB polikliniğine çalıştırılan her 5 bin kişiye bir klinisyen uzman hekim düşecek şekilde Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce klinisyen uzman hekim kadrosu belirlenecek. Ancak bu şekilde OSB tıp merkezi verilecek klinisyen uzman hekim sayısı azami 1O'u aşamayacak. Azami 1O klinisyen hekim sayısına ilave olarak Genel Müdürlükçe anestezi ve reanimasyon uzmanı, biyokimya uzmanı, klinik mikrobiyoloji/enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve radyoloji uzmanı verilebilecek.

TIP MERKEZİ VE POLİKLİNİKLERDE ÖZELLİKLİ SAĞLIK HİZMETLERİ VERİLEMEYECEK

OSB bünyesinde yeni açılacak sağlık kuruluşuna verilebilecek klinisyen uzman hekim kadro sayısı 4 ve 4'ten fazla olan OSB bünyesinde A veya B tipi tıp merkezi açılmasına izin verilecek. OSB bünyesinde yeni açılacak sağlık kuruluşuna verilebilecek uzman hekim kadro sayısı 3 olan OSB bünyesinde A tipi poliklinik açılacak. Açılacak OSB tıp merkezleri veya OSB poliklinikler taşınamayacak ve devredilemeyecek. Yeni açılacak tıp merkezleri ve poliklinikler için ilgili OSB Yönetim Kurulu’nca açılmalarının uygun görüldüğüne dair belge istenecek. OSB'ler, sağlık kuruluşunu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde açacak. Organize Sanayi Bölgesi dışında sağlık kuruluşu açılmasına izin verilmeyecek. OSB tıp merkezleri veya OSB polikliniklerin klinisyen uzman hekim kadroları Dahiliye, Genel cerrahi, Kulak-Burun-Boğaz (KBB), Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmatoloji, Göz Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanlarından tercih edilecek.

OSB bünyesinde açılacak sağlık kuruluşlarında ayaktan teşhis ve tedavi hizmetleri, küçük cerrahi müdahaleler, laboratuvar ve radyoloji hizmetleri verilebilecek. Bu merkezlerde yataklı tedavi hizmetleri, işçi sağlığı ve işyeri hekimliği uygulamaları, 3. basamak ileri teşhis ve tedavi hizmetleri ve özellikli sağlık hizmetleri verilemeyecek. OSB bünyesinde yeni sağlık kuruluşu açılmasına ilişkin başvurular en geç 31 Aralık 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabilecek.

İLAN METNİNE GÖRE BÜNYESİNDE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞU AÇILABİLECEK OSB'LER

İL OSB ADI Mevcut Personel Hekim Kadrosu Sağlık Tesisi

Adana H.Sabancı 32.998 7 Tıp Merkezi

Ankara Sanayi Odası 1. 30.000 6 Tıp Merkezi

Ankara OSTİM 50.000 10 Tıp Merkezi

Ankara İvedik 102.927 10 Tıp Merkezi

Bursa Bursa OSB 46.184 9 Tıp Merkezi

Bursa Demirtaş 41.455 8 Tıp Merkezi

Bursa Nilüfer 17.459 3 Poliklinik

Denizli Denizli 24.000 5 Tıp Merkezi

Eskişehir Sanayi Odası 36.378 7 Tıp Merkezi

Gaziantep Gaziantep 120.000 10 Tıp Merkezi

İstanbul Beylikdüzü 18.990 4 Tıp Merkezi

İstanbul Deri 30.000 6 Tıp Merkezi

İstanbul İkitelli 154.245 10 Tıp Merkezi

İstanbul Dudullu 30.466 6 Tıp Merkezi

İzmir Atatürk 35.000 7 Tıp Merkezi

İzmir Kemalpaşa 21.100 4 Tıp Merkezi

Kayseri Kayseri 51.000 10 Tıp Merkezi

Kocaeli Gebze-1 20.627 4 Tıp Merkezi

Konya Konya KOS 25.004 5 Tıp Merkezi

Manisa Manisan 41.000 8 Tıp Merkezi

Tekirdağ Çerkezköy 42.728 9 Tıp Merkezi

Tekirdağ Velimeşe 19.400 4 Tıp Merkezi

Toplam 22 990.961 153.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.