Bakan Zeybekci: Döviz Çıkmasıyla Ekonomi Zarar Görmez

Bakan Zeybekci: Döviz Çıkmasıyla Ekonomi Zarar Görmez

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kendilerinin istemesi halinde bile Türkiye'de ekonominin kriz çıkmayacak kadar sağlam olduğunu, dövizin yükselmesiyle zarar görmeyeceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kendilerinin istemesi halinde bile Türkiye'de ekonominin kriz çıkmayacak kadar sağlam olduğunu, dövizin yükselmesiyle zarar görmeyeceğini söyledi. Zeybekci, Kabine'ye girmesinin ardından Denizli'nin ilçelerinde hafta sonu ziyaretlerine devam ediyor. AK Parti milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Çal ilçesinde, 4 kilometrelik sıcak asfalt açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Zeybekci, Gezi Parkı eylemlerinde yapılamayan şeylerin kardeşler eliyle yapılmaya çalışıldığını ancak bunda da başarılı olunamayacağını ifade etti.

'KARDEŞLER KARDEŞLERLE YİNE KUCAKLAŞACAK'

Bakan Zeybekci, "Emin olun, asla başaramayacaklar. Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o muasır medeniyet seviyesi yakalanacak ve onun da üzerine geçilecek inşallah ama hep beraber. Birlik beraberliğimizle bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Önceden bu millete başkalarıyla yapmaya çalıştılar, şimdi baktılar gördüler ki bunlara öyle uzaktan olmuyor, 'Yakından vurmaya çalışalım, kardeş eliyle yapmaya çalışalım.' dediler. O da olmayacak, bu toz duman geçecek, bu rüzgâr bitecek. Kardeşler kardeşlerle yine kucaklaşacak. Bundan emin olun." şeklinde konuştu. Bu musibetten hayır çıkacağını söyleyen Zeybekci, "Türkiye, demokrasisini güçlendirerek çıkacak. Hukuk sistemini güçlendirerek çıkacak. Devlet yapısını ve bürokratik yapısını temizleyerek ve güçlendirerek çıkacak. Bizim hiçbir kuşkumuz ve kaygımız yok. Ekonomi Bakanı kardeşiniz olarak söylüyorum, Türkiye ekonomisinin yönlenmesinde ekonominin bütün detaylarını bilen birisi olarak söylüyorum, bak burada tüm basın mensupları da var, akşam her yerde servis edecekler yanlış bir şey söylersek. Türkiye'nin ekonomisi 28 tane Avrupa Birliği üyesi ülkelerin kamu ekonomilerinden daha güçlüdür. Biz söylemiyoruz bunu, onlar söylüyor." dedi.

'BİZ İSTESEK DAHİ TÜRKİYE'DE KRİZ ÇIKARAMAYIZ'

Yaptığı açıklamaları bilerek, altını çizerek söylediğinden herkesin emin olmasını isteyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Biz istesek dahi Türkiye'de kriz çıkaramayız, ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam. Allah. Başbakanımız'dan razı olsun, bakanlarımızdan razı olsun. Bayağı sağlam hale getirmişler. İşte döviz çıktıydı, şu olduydu bu olduydu, bunların hepsi geçecek. Bundan ekonomi zarar görmez. Bilerek söylüyorum. O cümleleri, kelimeleri seçerek söylüyorum. Ekonomi kendi dengesini bulur. Onların amaçları var şimdi, faizler yükselsin diye. Faizler yükselmeyecek. Milletin ve devletin, faizleri yükseltmek gibi bir derdi yok. Bu tekrar yerine oturacak, geçecek." diye konuştu.

Bakan Nihat Zeybekci, konuşmasının ardından 4 kilometrelik sıcak asfaltın açılışını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.