Bakan Yılmaz, Yunanistan’ın Ada İşgalini Yalanladı

Bakan Yılmaz, Yunanistan’ın Ada İşgalini Yalanladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yunanistan’ın Ege’de 2 adayı işgal ettiği şeklindeki iddiayı yalanladı. Yılmaz, “Yunanistan, ekonomik krizden henüz daha çıkamamış, Türkiye’den çok çok zayıf bir ülke ne yapacak yani, mümkünatı...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yunanistan’ın Ege’de 2 adayı işgal ettiği şeklindeki iddiayı yalanladı. Yılmaz, “Yunanistan, ekonomik krizden henüz daha çıkamamış, Türkiye’den çok çok zayıf bir ülke ne yapacak yani, mümkünatı var mı?” dedi.

Bakan Yılmaz, seçim öncesi programları nedeniyle geldiği Sivas’ta valiliği ziyaret etti. Vali Alim Barut tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, valilik şeref defterini imzaladı. Seçimde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle ziyaretler yaptığını aktaran İsmet Yılmaz, burada basının sorularını cevapladı.

Seçimleri değerlendirerek söze başlayan Bakan Yılmaz, “Seçim yeni bir milat oldu diyebiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce farklı bir motivasyonla çalışmamız gerekiyorsa, bundan sonra çok daha farklı bir gayretle motivasyonla çalışmalıyız. Yeni Türkiye’nin eskisinden farklı olması lazım. Farklı olması için de kamuya hizmet görevini üstlenmiş bütün arkadaşlarımız, birbirine ahenk uyum içerisinde çalışması gerekir. İnşallah biz bu dönemde bunu gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Seçimde Sivaslının, hak edeni, hak ettiği yere getirdiğini kaydeden İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Herkes bize uyarı verirken, Başbakan gibi çalışın dediklerini ben biliyorum. Yüzde 64’ün üzerindeki bir oy Sivaslının bize olan uyarılarının doğru olduğunu gösterecektir. Hamd olsun Sivaslı, hak edeni, hak ettiği yere getirdi. Hem katılım oranı hem de oy oranı çok iyi. Bu bakımdan Sivaslı hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum.”

“BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL”

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, Yunanistan’ın, Ege’de bulunan 2 adayı Yunanistan’ın işgal ederek karakol kurduğu ile ilgili iddiasını ve Milli Savunma Bakanlığı'na soru önergesi vermesi ile ilgili soruyu cevaplayan Yılmaz, iddiayı yalanladı.

Gazetelerde 2 ada ile ilgili soru önergesi diye okuduğunu aktaran Bakan Yılmaz, “Hiç öyle bir şey yoktur, dolayısı ile Türkiye, kendi hak ve menfaatlerini, geçmiş dönemde olmadığı kadar korudu, savundu. Siz buna inanıyor musunuz. Yunanistan ekonomik krizden henüz daha çıkamamış, Türkiye’den çok çok zayıf bir ülke, ne yapacak, mümkünatı var mı? Doğru değildir.” ifadesini kullandı.

Bakan Yılmaz, valilik ziyaretinin ardından Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette, Emniyette Müdürü Turgay Çalışkan tarafından Bakan Yılmaz’a plaket verildi. Yılmaz da teşekkür mahiyetinde Çalışkan’a plaket takdim etti. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ziyaret sonrası kara yoluyla Ankara’ya hareket etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.