Bakan Yılmaz: Kapsayıcı Bir Kalkınmadan Yanayız

Bakan Yılmaz: Kapsayıcı Bir Kalkınmadan Yanayız

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dünya Bankası ile ortaklaşa hazırladıkları, 'Türkiye’de iyi işler' raporunun açılış konuşmasında, “Kapsayıcı bir kalkınmadan yanayız.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dünya Bankası ile ortaklaşa hazırladıkları, 'Türkiye’de iyi işler' raporunun açılış konuşmasında, “Kapsayıcı bir kalkınmadan yanayız. Türkiye’nin gelişmesine daha fazla katkı sağlamalıyız. Kalkınmanın nimetlerinden tüm kesimlerin paylaşmasını istiyoruz.” dedi.

İşsizlik oranı küresel kriz öncesi altına indirdiklerini ve bunun büyük bir başarı olduğunu anlatan Cevdet Yılmaz, “OECD ülkeleri arasında işsizliğini en fazla düşüren ülke Türkiye oldu. Kadın istihdamı konusunda kadınların da eğitim sıkıntısı yok. Son dönemlerde üniversitelerin yaygınlaşması kadınların iş gücüne katılımını destekledi. Şu an kadın istihdamı yüzde 30’larda ama önümüzdeki 10 yıllık kalkınma planımızda bu oranının yüzde 35’lere çıkmasını öngörüyoruz.” diye konuştu.

Dünya Bankası Türkiye Koordinatörü Martin Raiser ise Avrupa’da işsizlik rakamları artarken Türkiye’de istihdam alanlarının genişlediğine dikkat çekti. Son 10 yılda Türkiye’de eğitimli iş gücünün artacağını vurgulayan Raiser, “Kadınların işgücüne katılımı artmaktadır. Kadınların işgücüne katılması olumlu olacaktır. Bizde raporda kadınların hem iş hem de ailevi sorumluluklarını yerine getirmesi için nasıl bir sürdürülebilirlik sağlayabiliriz ona bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.