Bakan Yılmaz: Işid'in Vurulmasında Türkiye'nin Hiç Bir Desteği Yok

Bakan Yılmaz: Işid'in Vurulmasında Türkiye'nin Hiç Bir Desteği Yok

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ABD’nin Irak’ta bulunan IŞİD konvoyunu vurması aşamasında Türkiye’nin desteğinin söz konusu olmadığını söyledi. Yılmaz, “49 tane personelimiz hala IŞİD’in elinde duruyor. Dolayısıyla da bizim...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ABD’nin Irak’ta bulunan IŞİD konvoyunu vurması aşamasında Türkiye’nin desteğinin söz konusu olmadığını söyledi. Yılmaz, “49 tane personelimiz hala IŞİD’in elinde duruyor. Dolayısıyla da bizim farklı bir şey yapabilmemiz sorumluluk gereği mümkün değildir” dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde bir firmanın düzenlediği kahvaltı programı sonrası basının sorularını cevapladı. IŞİD konvoyunu vuran ABD’ye her hangi bir destek vermediklerini belirten Bakan Yılmaz, “Şu anda hiç bir desteğimiz yok. Amerika kendi imkanlarıyla savaş gemisinden kalkan uçaklarıyla kendi unsurlarına tehdit olarak gördüğü IŞİD mevzilerini bombalıyor. Bu ne zamana kadar devam eder. IŞİD’in Kuzey Irak’ta kendi unsurları var. ABD unsurlarına tehdit olmayacağı ana kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Şu anda Türkiye’nin Amerika’ya verilmiş bir desteği yoktur.” şeklinde konuştu.

“UMUT EDERİZ Kİ 49 KONSOLOSLUK PERSONELİMİZ SAPASAĞLAM DÖNER”

Rehineler nedeniyle bir şey yapmayacaklarını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti: “49 tane bizim orada konsolosluk personelimiz, hala IŞİD’in elinde duruyor. Dolayısıyla da bizim farklı bir şey yapabilmemiz sorumluluk gereği mümkün değildir. Aksini söyleyenlerin herhalde bu 49 insana hiç önem verilmemesini istiyor demektir ki, bu makul bir talep değildir.”

Rehinelerin can güvenliği ile ilgili olarak da Bakan Yılmaz, “Biz şu anda umutluyuz. Bir sıkıntı yok. Umut ederiz ki sapasağlam Türkiye’ye dönerler.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.