Bakan Yıldız: Madende Tablonun Daha Da Ağırlaştığını Görüyoruz

Bakan Yıldız: Madende Tablonun Daha Da Ağırlaştığını Görüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Ermenek'teki maden kazası kurtarma çalışmalarıyla ilgili, "Dünden bu yana suyun merkezine, suyun galeriye açıldığı merkeze gittikçe önümüzdeki tablonun daha da ağırlaştığını görüyoruz" dedi....

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Ermenek'teki maden kazası kurtarma çalışmalarıyla ilgili, "Dünden bu yana suyun merkezine, suyun galeriye açıldığı merkeze gittikçe önümüzdeki tablonun daha da ağırlaştığını görüyoruz" dedi.

Bakan Yıldız, Ermenek'teki maden kazası ile ilgili son gelişmeler hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı. Yıldız; “Dün bildiğiniz gibi 2 işçi kardeşimizin cansız bedenlerine ulaşmıştık. Onlarla alakalı hem kendileri hem de ailelerine dönük bir kısım tahlilleri yapabilmek, Adile Tıp’a gönderebilmek için sayın başsavcılığımızın aldığı bir karar vardı. Bugün o işlemler tamamlandı. 18 işçi kardeşimizin yakınları olan 41 kişiden kan örnekleri alındı ve Adli Tıp Kurumu’na, Ankara'ya gönderildi. Aynı şekilde 2 işçi kardeşimizden de otopsi ile beraber yine aynı örnekler helikopterle Ankara'ya intikal ettirildi. Sayın Başkanla konuşmamızda da kendilerinin bir müddet süre istediklerini, bu süre içinde hızla yapacaklarını belirttiler ve yarına bir aksilik olmazsa tarafımıza göndereceklerini belirttiler.” diye konuştu.

“Dünden bu yana suyun merkezine, suyun galeriye açıldığı merkeze gittikçe önümüzdeki tablonun daha da ağırlaştığını görüyoruz.” açıklamasında bulunan Bakan Yıldız şunları söyledi: “AFAD tarafından çekilen görüntüler tarafınıza dağıtıldı. Orada maden ocağının altındaki tahkimat yapmak için ağaçların nasıl kesildiği, bunlarla alakalı işlemlerin nasıl ikmal edildiği, vagonların ve rayların çalışması ile alakalı eksiklerin giderildiğini görüyorsunuz. Ama önümüzde günlerce sürebilecek bir kurtarma çalışmasından bahseder olduk. Çünkü ham tahkimatın bozulduğu, hem de zeminin bozulduğu bir ortama geldik. Mesafenin çoğunluğunu daha geride bırakmış olmamıza rağmen işin yoğunluğunun önümüzde görüyoruz. O açıdan ailelerimizle de paylaştığımız bu bilgilerle zamana karşı biraz daha sabırlı olmamız gerekecek."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.