Bakan Uraloğlu, yapılan çalışmaları anlattı

Bakan Uraloğlu, yapılan çalışmaları anlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 6. ayında, felaketin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde aralıksız devam eden çalışmaları anlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçen sürede, afet kaynaklı olumsuzlukların giderilmesi ve havalimanı faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce bölgedeki havalimanları için 75 milyon 179 bin 693 lira harcama yapıldığını bildirdi.

AA'nın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 6. ayı kapsamında afetten etkilenen illerde yürütülen çalışmalara yönelik hazırladığı, bugün sona erecek haber dosyasının 23'üncü bölümünde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bölgede yaptığı çalışmalar ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kendi faaliyet alanlarında felaketin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Bakanlık, "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerin ardından bölgede demir yollarından, kara yollarına, hava yolundan, haberleşme altyapısına kadar kendi alanındaki konularda çalışmalarını sürdürdü, vatandaşların ulaştırma alanındaki her türlü ihtiyacını karşıladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, depremlerin ardından afet bölgesine yardımların ulaştırılması ve haberleşmenin sağlanması için Bakanlığın harekete geçtiğini dile getirdi.

Bakanlığa bağlı kurumların misafirhaneleri, şantiyeleri ve idari binalarının depremzedelerin kullanımına açıldığını belirten Uraloğlu, deprem sonrasında bölgeye konteyner ve çadır desteğinin de sağlandığı bildirdi.

Depremin etkilediği 11 ildeki 1275 kilometre uzunluğundaki demir yolu hattının zarar gördüğünü anlatan Uraloğlu, "Depremden hemen sonra ekiplerce ilk kontroller yapılarak, kısıtlı işletmeciliğe geçilebilmesi için hatların uygunluk durumları tespit edildi. Yapılan bakım onarım çalışmaları neticesinde 1232 kilometrelik hat, acil kullanım ve deprem yardım trenleri için işletmeciliğe açıldı." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.