Bakan Şimşek, Alman Basınına Demokratikleşme Paketini Anlattı

Bakan Şimşek, Alman Basınına Demokratikleşme Paketini Anlattı

Kiel Üniversitesi’ne bağlı Dünya Ekonomisi Enstitüsü ile Alman Ulusal Ekonomi Kütüphanesi (ZBW) tarafından düzenlenen 6.

Kiel Üniversitesi’ne bağlı Dünya Ekonomisi Enstitüsü ile Alman Ulusal Ekonomi Kütüphanesi (ZBW) tarafından düzenlenen 6. Global Ekonomi Sempozyumu’nda bir kez daha küresel iktisadi ve siyasi problemlere çözüm önerileri arandı. Sempozyuma Türkiye’den Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı.

Araştırmaya dayalı ve çözüm odaklı ekonomik forumlar arasında dünya genelinde ilk sıralarda yer alan “Global Ekonomi Sempozyumu” (GES), son iki gün içinde beş kıtadan altı yüze yakın katılımcıya kapılarını açtı.

Türkiye’den Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in danışma kurulu üyesi olduğu GES sempozyumunda piyasaların istikrarı, Euro bölgesinde yaşanan kriz, Arap ülkelerindeki son gelişmeler ve siber güvenlik başlıkları ele alındı.

ŞİMŞEK, ALMAN BASININA DEMOKRASİ PAKETİNİ ANLATTI

Gerek Türkiye’de gerekse Avrupa ülkelerinde gündeme yerleşen demokratikleşme paketi hakkında Alman medyasına demeç veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, paketin Türkiye’nin demokratik ve ekonomik sorunlarını çözmek adına atılan büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek diğer yandan ise yatırımcılar açısında Türkiye’de güven kaybının söz konusu olmadığını dile getirdi. Sempozyumun danışma kurulu üyeliğini yapan Maliye Bakanı, 3 farklı oturuma konuşmacı olarak katıldı.

YÜZLERCE FİKİR ADAMI SORUNLARA ÇARE ARADI

Akademi, siyaset ve iş dünyasından yaklaşık 600 temsilcinin katıldığı sempozyumda küresel problemlere çözüm arandı. Dünya düzeninin geleceği açısından önem taşıyan ve küreselleşme sürecinde yer alan konuların tartışıldığı toplantıların yanı sıra ikili görüşmeler de gerçekleştirildi.

Sempozyumda Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak, Ticaret Ataşesi Baybars Erdem hazır bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.