Bakan Özak’tan federasyonlara uyarı

Bakan Özak’tan federasyonlara uyarı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) teşkilat birimleriyle, özerk federasyonları personelde ücret dengesizliği yaratacak “ek ödemeler” konusunda uyardı.

Dans Federasyonu’nda geçen yıl personele bayram ikramiyesi, fazla mesai ile iyileştirme gibi ücretlerin ödendiğine yönelik iddiaların gündeme gelmesinin ardından Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, federasyonlara uyarı yazısı gönderdi.  

Faruk Nafiz Özak tarafından özerk federasyon başkanlıkları, merkez birimlerle, 81 il müdürlüğüne gönderilen yazıda, tüm özerk federasyonların uyması gereken ilkelerle ilgili çeşitli genelgeler yayınlanmış olmasına rağmen, genel teftişler sırasında tespit edilen hatalı ve noksan işlemleri konu alan hususlar belirtildi. Genel hüküm ve hukuki işlemlerin yanı sıra mali hususların belirtildiği yazıda, özerk federasyonlarda çalışan GSGM personeli veya sözleşmeli çalışan personele maaş ve ücretleri dışında tazminat, yol ve yemek parası ile bayram harçlığı gibi personel arasında ücret dengesizliği yaratan ek ödemelerin yapılmaması istendi.
Federasyonların yıllık faaliyet programlarıyla çelişebilecek türden harcamaların yapılmaması yönünde hassas davranmaları istenen yazıda, şu hususlara yer verildi: Federasyonların faaliyetlerinde mutemetlere ihtiyaçtan fazla avans verilmemeli, verilen avanslardan artakalan tutarlar zamanında iade edilmeli, aynı kişiye birden fazla avans ödemesi de yapılmalıdır. Ayrıca, bu konuda talimatlarda gerekli düzenlemeler yapılarak avansların titizlikle takip edilmesine özen gösterilmelidir. Üçüncü şahıslarla fatura mukabili yapılan yüksek meblağdaki ödemeler firmaların banka hesaplarına aktarılmalı, bu konuda Maliye Bakanlığı tebliğlerine titizlikle uyulmalıdır.
İl dışı faaliyetlerde görevlendirilecek personelin isimleri mali onaya yazılmalı, mali onayda ismi bulunmayan kişilere ödeme yapılmamalıdır. Sportif faaliyetler yolluk bildirimlerinde, yolculuk ve ikamet günleri ayrıntılı olarak belirtilmelidir. Taşınmaz mal alımı yapılırken, ihtiyaca ilişkin gerekçe açıkça belirtilmeli, alıma ilişkin rayiçler tespit edilerek onay belgesine eklenmelidir. “Kamu İdarelerinin Taşınmaz Mal alımı ve kiralanmasına ilişkin genelge” hükümleri yerine getirilmelidir. Dans Federasyonu’nda geçen yıl denetim ve hukuk kurulunun yaptığı müşterek iç denetiminde 2009 şubat ayından önce federasyon personeline bayram ikramiyesi, fazla mesai ve iyileştirme ücretleri gibi ödemeler yapıldığı tespit edilmişti. Federasyonun GSGM Hukuk Müşavirliğinden istediği görüşte, sadece şoförlerin fazla mesai yapabileceği, bayram ikramiyesi ve iyileştirme ücreti adı altında ödeme yapılabileceğine dair düzenlemenin olmadığı belirtilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.