Bakan Özak: Salon sayısı artırılmalı

Bakan Özak: Salon sayısı artırılmalı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sporun her dalını Türkiyede her yaştan insana yaymayı amaçladıklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının da okullara, modern ve yetebilir kapasitede spor salonları yaptırması gerektiğini söyledi.

Bakan Faruk Nafiz Özak, kısa süre içerisinde Saklıkent’e gelerek, Kayak Federasyonu Başkanı ile birlikte yerinde inceleyeceklerini söyledi. Geçen hafta 6 günde 13 şehirde kayak merkezleri ile yapılması planlanan kayak merkezi projelerini incelediklerini dile getiren Özak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Karadeniz’de yer alan bu iller için teleferik, telesiyej, teleski ve snowtrak alarak yeni bir destinasyon yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Erzincan Ergan’da kayak tesisi yapacaklarını, Yıldırım Akbulut adına olan tesisi de yenileyeceklerini dile getiren Özak, Ilgaz ve Çankırı’ya da son derece modern tesisler yapılacağını bildirdi. Bolu, Ankara ve Elmadağ’da kayak merkezi yapımı için sektörün dünyadaki en önemli kuruluşlarıyla görüşme yaptıklarını ifade eden Özak, Türkiye’nin dış politikada hızla kaydettiği olumlu gelişmelerin bu yöndeki çalışmalara da olumlu yansıyacağını ifade etti.
Özak, şöyle konuştu: “Turizmi ve sporu çeşitlendirmek lazım. Kayak da bunlardan bir tanesi. Termal, golf de bunlardan bir tanesi. Antalya Saklıkent’i de özel olarak incelettireceğim. Kışın bazı otellerimiz kapatabiliyor. Bu ekonomik ve istihdam olarak sorunlar yaratıyor. Bunlara rağmen Türkiye’nin dış politikası ve komşularıyla ilişkileri hızla olumlu şekilde gelişiyor. Bize gençken, ‘üç tarafımız denizlerle, dört tarafımız düşmanlarla çevrili’ dediler. Böyle bir şey yok. Hepsi bizim kardeşimiz, arkadaşımız. İhracatımız, onlarla ilişkilerimiz, dostluğumuz, coğrafyadaki liderliğimizin bize yeni kapılar açacağını düşünüyorum.” Dünyanın en iyi otellerinden 8-9’una sahip Antalya’nın turizmde bir numara özelliğini ileride koruyacağını, kentteki sportif özelliklerin canlandırılması için çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Özak, bu konuda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile bakanlık olarak ellerinden gelen gayreti yapacaklarını bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.