Bakan Işık'ın Sanayi Üretimi Yorumu: Beklediğimiz Bir Sonuçtu

Bakan Işık'ın Sanayi Üretimi Yorumu: Beklediğimiz Bir Sonuçtu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılı Ağustos ayına ait sanayi üretim rakamları ile ilgili olarak "Kapasite kullanım oranları ve dış ticaret rakamları ve diğer bazı göstergeleri incelediğimizde beklediğimiz bir sonuçtu."...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılı Ağustos ayına ait sanayi üretim rakamları ile ilgili olarak "Kapasite kullanım oranları ve dış ticaret rakamları ve diğer bazı göstergeleri incelediğimizde beklediğimiz bir sonuçtu." dedi.

Ağustos ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 arttığına işaret eden Işık, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde bir önceki aya göre yüzde 1,4 düşüş gözlemlendiğini, arındırılmamış endeksin ise yüzde 12,6 arttığını kaydetti.

Takvim etkisinden arındırılmış rakamlar incelendiğinde de sanayi üretimin beklentilerin biraz üzerinde arttığını gördüklerini belirten Işık, şöyle devam etti:

“Bu esas itibariyle bizim kapasite kullanım oranları ve dış ticaret rakamları ve diğer bazı göstergeleri incelediğimizde beklediğimiz bir sonuçtu. (Özellikle ağustos ayında ithalattaki artış iç pazarda bir hareketlenmeye işaret etmekteydi).

Yılın ikinci yarısından itibaren sanayimiz ve genel olarak ekonomimiz tekrar canlanmaya başlamıştır. Kimse ikinci çeyrek verilerine aldanmasın. Üçüncü ve dördüncü çeyrek büyüme verileri daha iyi gelecektir. Temmuz ve Ağustos sanayi üretim rakamları da bize bunu söylemektedir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.