Bakan Güllüce'den Kentsel Dönüşüm Açıklaması

Bakan Güllüce'den Kentsel Dönüşüm Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz kentsel dönüşüm yapıyoruz, yeni binalar yapıyoruz. Niye? Bina mühendislik hizmeti almamıştır, demiri ve betonu yeterli değildir. kalitesiz diye yapıyoruz. Yeni yaptığımız binaların demirleri...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz kentsel dönüşüm yapıyoruz, yeni binalar yapıyoruz. Niye? Bina mühendislik hizmeti almamıştır, demiri ve betonu yeterli değildir. kalitesiz diye yapıyoruz. Yeni yaptığımız binaların demirleri de kalitesizse bir daha mı kentsel dönüşüm yapacağız? dedi.

    Programları çerçevesinde Sivas'ta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhuriyet Üniversitesi'nde Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 2 bin 250 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak çok eleştirilere maruz kalan bir bakanlık olduklarını belirten Güllüce, betonlaşmayla ilgili kendilerine yöneltilen eleştirileri hatırlattı.

    "Eğer betonlaşmadan kasıt çevreyi ve tabiatı kirletmekse belki herkesten daha fazla karşıyız." diyen Güllüce, şöyle devam etti: "Şunu çok iyi bilmek lazım; Türkiye o kadar gelişiyor ki bütün Avrupa’nın kullandığı beton ve çimento kadar çimento kullanıyoruz. Bütün Avrupa ülkelerini bir tarafa koyun, Türkiye’nin tükettiği çimentoyu ve betonu bir kenara koyun. Ne yapıyoruz bu çimentoyla? Suların boş boş akıp da enerjisinden istifade etmediğimiz barajları yapıyoruz. Düne kadar köprüleri, viyadükleri, kavşakları olmayan karayollarımızı yapıyoruz. Metrolar ve tüneller yapıyoruz. İçme suları kanaletleri yapıyoruz. Peki bunları yapmayacağız da ne yapacağız? Böyle bir soruyla muhatabız. Ama bu mutlaka çevrenin ekolojik dengenin korunarak yapıldığını ve korunarak yapıldığını da tekrar belirtmek istiyorum."

    

    "BİR DAHA MI KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ"

    Piyasada kullanılan demirlerle ilgili olarak söylemini sürdüren Bakan Güllüce, özellikle özellikle batı illerinden bu yönde ihbarlar aldığını açıklayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye geneline çağrım şu; bana çeşitli ihbarlar geldi batı illerinden. Demir kontrolü bakımından kullanılan demirlerle ilgili sıkıntı var. Demir denetimine Pazartesi günü bütün bakanlık ve genel ve taşra teşkilatlarımız da dahil demir denetimine başlıyorlar. Demiri alan vatandaş cebinde demir - çelik denetiminin nasıl olacağı ile ilgili laboratuvar taşıyacak hali yok. Vatandaş demiri alırken beton ve demir standartlarına uygun, karbonu, çekme ve basınç gerilmesi gibi standartları içeriyor diye alıyor. Biz de devlet olarak bu denetimi yapacağız. Eğer denetimlerde doğru çıkmazsa, biz kentsel dönüşüm yapıyoruz, yeni binalar yapıyoruz. Niye? Mühendislik hizmeti almamıştır, demiri kalitesi yeterli değildir diye yapıyoruz. Yeni yaptığımız binaların demirleri de kalitesizse bir daha mı kentsel dönüşüm yapacağız."

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, bakan olduğu zaman Yapı Denetim Genel Müdürlüğü'ne söylediklerinden bahsetti. "Biz zamanla yarışan bir bakanlık olacağız. Denetimde bütün müteahhitlere, ne kadar veriyorsak o kadar iş istiyoruz diyeceğiz. İller Bankası ve diğer kurumlarda." diyen Bakan Güllüce, yurdu yapacak müteahhide de yüzde 100 kalite ve sıfır hata istediklerini söyledi.

    Konuşmaların ardından Bakan Güllüce'nin yaptığı dua ile yurdun temeli atıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.