Bakan Güllüce: Baraj Kazasıyla İlgili Müfettişler Görevlendirildi

Bakan Güllüce: Baraj Kazasıyla İlgili Müfettişler Görevlendirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çok az bir sapmayla 2015 yılında 75 milyon insanın hava kirliliğini ölçecek duruma geleceklerini söyledi. Siirt’te meydana gelen baraj faciasını da değerlendiren Bakan Güllüce, konuyla ilgili...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çok az bir sapmayla 2015 yılında 75 milyon insanın hava kirliliğini ölçecek duruma geleceklerini söyledi. Siirt’te meydana gelen baraj faciasını da değerlendiren Bakan Güllüce, konuyla ilgili müfettişlerin görevlendirildiğini söyledi.

İdris Güllüce; Gölbaşı’ndaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı’nda ‘81 İl’de Hava Kalitesinin İzlenmesi ve Kamuoyunun Bilgilendirilmesi Süreci’ hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bakan Güllüce, Siirt’in Tillo ilçesinde Alkumru Barajı’nın kapaklarının açılması sonucu meydana gelen, 5 kişinin hayatını kaybettiği faciayı değerlendirdi.

Olay sonrası çıkan haberlerde bilgi kirliliği olduğunu savunan Güllüce, ”Bir sürü bilgi kirliliği var orada. İşte yasak bölge diye yazıyor basın, siren çalındı deniliyor, 15 dakika önce haber verildi deniliyor, hayır verilmedi deniliyor, daha önce olmuştu deniliyor. Bunlardan hangisinin doğru, hangisinin ne durumda olduğunu bilmiyorum. Müfettişler gönderildi, inceleniyor. Sonuçlar çıktıktan sonra bir şey söylemek gerekiyor. Seçilmiş cumhurbaşkanımız bu konuda talimat verdi ve bu konuda inceleme yapılıyor. İnceleme sonrasında net bir şeyler söyleyebiliriz. Ben ölenlere Allah rahmet etsin diyorum. Artı Büyükçekmece’de kaybolan gençlerimizden birisi bulundu, ona da Allah rahmet eylesin diyorum. Diğerleri de umarım sağ bulunur.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE HAVA KİRLİLİĞİ KONUSUNDA DÜNYA STANDARTLARINDA BİR YERE KADAR GELDİ"

Türkiye’nin hava kirliliği konusunda dünya standartlarında bir yere kadar geldiğini söyleyen Güllüce, ”2015’te göründüğü kadarıyla çok az bir sapmayla 75 milyon insanın hava kirliliğini ölçecek duruma geleceğiz. Şu anda 50 milyon takriben insanın çevre kirliliğinin ölçüyoruz. 2015’in sonuna kadar, belki 2016’ya sarkar ya da sarkmaz, inşaat binalarının durumuna bağlı olarak artı eksi birkaç ay koyabiliriz, bitiyor demektir. Biz bütün Türkiye’ye 330 noktada hava kirliliğini ölçmüş, dünya standartlarını yakalamış bir duruma gelmiş olacağız. Tüm yaratılmışların hukuku korumakla görevli diye kendimizi kabul ettiğimiz bir ilkemiz var. Taşıyla kayasıyla bütün canlılarıyla ne kadar dünyada yaratılmış varsa biz onların hepsinin hukukunu korumakla kendimizi görevli hissederiz.” dedi. Hava kirliliğinin son durumunun incelendiği veri toplama odalarını dolaşan Güllüce, bilgisayardaki verileri inceledi, yetkililerden bilgi aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.