Bakan Elvan: Ro-ro Seferleri İstenilen Düzeyde Değil

Bakan Elvan: Ro-ro Seferleri İstenilen Düzeyde Değil

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Lütfi Elvan, 2012 yılında 119 bin aracın Ro-Ro seferlerini kullandığını belirterek, 2013 yılında bu miktarın 400 bini aşacağı tahmininde bulundu.

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Lütfi Elvan, 2012 yılında 119 bin aracın Ro-Ro seferlerini kullandığını belirterek, 2013 yılında bu miktarın 400 bini aşacağı tahmininde bulundu. Ro-Ro seferlerini önemsediklerinin altını çizen Elvan, “Ro-Ro seferlerinde artış olmasına rağmen istenilen düzeyde değil. Ro-Ro seferlerini nasıl ileri götürebiliriz? Bunun arayışı içinde olmalıyız.” dedi.

Bakan Elvan, 6. Büyükelçiler Konferansı’nda büyükelçilere bakanlığının çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin dünyanın merkezi konumunda olduğunu, 23,6 trilyon dolarlık ulaşım imkanını sağlayan ülke pozisyonunda olduğunu söyledi. Elvan, "Ulaştırma açısından baktığımızda, Türkiye; Avrupa, Kafkaslarla önemli bir bağlantısı konusu. Birçok uluslar arası kuruluşun tanımı içine giren bir trafiğe sahibiz.” diye konuştu.

Uluslararası demiryolu koridoru gelişini ifade eden Bakan Elvan, burada bazı eksikliklerin yaşandığını dile getirdi. Demiryolu hattının daha da mükemmel hale gelmesi için çalışmalarının devam ettiğini de kaydetti. 2003'te 60 noktaya uçuş gerçekleştirilirken, bu gün 216 noktaya uçuş yapıldığını kaydeden Elvan, “Özellikle 1980 yıllarda uçuş kesimin olduğu yoğunluk Atlantik idi. 2020’lı yıllarda uçuş merkezinin Türkiye olacağı yönünde çalışmalar var. Özellikle İstanbul Yeni Hava Limanını ile ilgili çalışmalar bu yöndeki çalışmalar.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.