Bakan Eker: Bitlis Anlatılmaz Yaşanır

Bakan Eker: Bitlis Anlatılmaz Yaşanır

Bitlis Tanıtım Günleri'nin ikincisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'in de katılımıyla Ankara'da başladı. Bakan Eker açılıştaki konuşmasında, "Bitlis anlatılmaz yaşanır. Ziyaret edilir, Bitlis’in güzelliklerini yerinde...

Bitlis Tanıtım Günleri'nin ikincisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'in de katılımıyla Ankara'da başladı. Bakan Eker açılıştaki konuşmasında, "Bitlis anlatılmaz yaşanır. Ziyaret edilir, Bitlis’in güzelliklerini yerinde görmek lazım." dedi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 4 gün sürecek Biltis etkinliklerine Bakan Eker'in yanı sıra Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlis AK Parti Milletvekili Vahit Kiler de katıldı.

Bakan Eker açılış konuşmasında, "Bitlis alimler şehri, ilim şehri, mürşitler şehri, irşat şehri. Bitlis’te tarih, kültür, coğrafya ve kuşkusuz o kültürü oluşturan, kültürü teşekkül ettiren önemli tarımsal varlıklar, zenginlikler var. Bitlis çok stratejik bir noktada yer alıyor. İpek yolu güzergahındaki önemli bir merkez. Türkiye’nin tarihini özellikle 19 yüzyılın sonunda Anadolu’nun kaderini değiştirebilecek gelişmelerde Bitlis rol aldı." ifadelerini kullandı.

Eker, Bitlis'in görülmeye ve ziyaret edilmeye değer bir yer olduğuna değinerek, "Bitlis anlatılmaz yaşanır. Ziyaret edilir, Bitlis’in güzelliklerini yerinde görmek lazım. Lezzetlerini yerinde tatmak lazım. O güzellikleri gidip o mekanda yaşamak lazım." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.