Bakan Bozdağ: Yeni Bir Paket Üzerinde Çalışıyoruz

Bakan Bozdağ: Yeni Bir Paket Üzerinde Çalışıyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TCK, CMK, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bakanlık olarak bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TCK, CMK, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bakanlık olarak bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bakan Bozdağ, “Kamuoyunda yer alan pek çok konuda yapılan eleştirileri dikkate alan, bu çerçevede önemli değişiklikler içeren bir paket üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Komisyonu’nda yaptığı konuşmada üzerinde çalıştıkları yeni bir paketten söz etti. Uzun tutukluluk süreleri ile ilgili eleştirilere katıldığını dile getiren Bozdağ, “Türkiye bu uzun tutukluluk meselesini mutlaka çözmelidir. Bizim elimizdeki rakamlar çerçevesinde, 5 yıldan fazla tutuklu olanların sayısı 161 kişi. Türkiye’de şu andaki rakamlar böyle. Tabi hüküm verilenlerin rakamı değil bu. Bunun da olmaması lazım. TCK, CMK, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Bakanlık olarak bir çalışma yürütüyoruz. Kamuoyunda yer alan pek çok konuda yapılan eleştirileri dikkate alan, bu çerçevede önemli değişiklikler içeren bir paket üzerinde çalışıyoruz. Bu paket bittiği zaman partilerimiz tarafından eleştirilse bile olumlu karşılanacağını düşünüyorum. Önemli mesafe aldık, en kısa süre içinde bunu açıklayacağız. Dinlemelerle ilgili soruşturma sırasında dosyanın içinde bir sürü evrak çıkıyor, orada şüpheli ya da sanık olmayan şahıslarla ilgili klasör klasör dosyalar duruyor.” ifadelerini kullandı.

Yeniden yargılama konusunun tartışılan bir konu olduğunu dile getiren Bozdağ şunları söyledi: “CMK’nın 311. Maddesi yeniden yargılamanın şartlarını düzenliyor. Kesinleşen hükümler için söz konusu, bunun da usulünü düzenliyor. Bu tartışma 311. Madde kapsamında Sayın Feyzioğlu’nun önerisi, farklı bir kapsamı da içeriyor. Bunun üzerine gazeteciler Sayın Başbakanımıza sordu, Başbakanımız, ‘yeniden yargılama konusuna ben de sıcak bakıyorum, çalışma talimatını Adalet Bakanı’na verdim’ dedi. Daha sonra Sayın Feyzioğlu ile görüşmesi olduğunda, Sayın Feyzioğlu kendi önerilerini Sayın Başbakanımıza arz ettiler. Kendileri bize yazılı bir metin gönderdiler. Bizim bu konuda şöyle bir çalışma yapmamız gerekiyor; bu konunun Anayasa ve hukuk düzeni açısından ne kadar mümkün olduğunu, dosyalara ne kadar yansımaları olacağını, Yargıtay’da kesinleşmiş, devam eden pek çok davalar var. Bunun ortaya çıkartacağı sonuçları gördükten sonra burada acaba herkesin üzerinde mutabık kalabileceği bir formülasyona nasıl ulaşabiliriz, bu konu üzerinde kapsamlı bir çalışma yürüyor. Barolar Birliği Başkanına benim randevu verip daha sonra randevuyu iptal ettiğim yönünde haberler var, bunlar doğru değil. Ben kendisine randevu vereceğimi söyledim, bu haftaya randevu verecektim, kendisi ameliyat olduğu için görüşme imkanımız olmadı. En kısa sürede kendisi ile de görüşeceğim.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.