Bahri Dağdaş'tan  sevindiren haber

Bahri Dağdaş'tan sevindiren haber

İlk olarak Merhaba Gazetesi'nin Türkiye'ye duyurduğu, daha sonra muhalefet partilerinin  il temsilcilerinin de sert tepki gösterdiği “Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Enstitüsü'nün imara açılması” kararından hükümet vazgeçti.

Bakanlık, gelen tepkilerin ardından konuyu gündeminden çıkardı. Türkiye'nin ve Avrupa'nın önemli tarımsal araştırma enstitüleri arasında bulunan Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nin birinci sınıf tarım arazisinin rezerv yapı alanı olarak belirlendiği dile getirilmişti. İmara açılan bölgenin TOKİ’ye devredildiği biliniyordu. Enstitünün verimli tarım arazilerinin ranta kurban edilmesine birçok STK ve siyasi parti tepki göstermişti. Türkiye'de bu konuyu dile ilk kez getiren Merhaba Gazetesi'nin haberleri ses getirdi. Hükümet, bu yanlış karardan döndü. Bahri Dağdaş Enstitüsü'nün arazilerinin imara açılması durduruldu.

nzcymzqxnz-bahri-dagdas-uluslararasi-tarimsal-arastirma-enstitusu-arazilerinin-tokiye-devri-tbmmde.jpg

HABERLERİMİZ SES GETİRDİ HÜKÜMET YANLIŞTAN DÖNDÜ

Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün arazilerinin kamu yararı gerekçesiyle TOKİ'ye devredileceğine yönelik iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu konuyu ise ilk kez Merhaba Gazetesi gündeme getirmişti. Haberlerimizin ardından Konya'da siyasi partilerin il temsilcileri, partilerin genel merkezleri ve uzmanlar konunun üzerine gitmiş, Bahri Dağdaş'ın ranta kurban edilmemesi gerektiğini dile getirmişti. Partiler, enstitünün önünde eylemler yapıp, bu alanın betonlaşmaması gerektiğini anlatmışlardı. Haberlerimiz ve ardından gelen tepkilerle birlikte hükümet edindiğimiz bilgilere göre bu yanlıştan döndü.

ALTAY: GELEN PARA SULAMA PROJESİNDE KULLANILACAK!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Nisan ayında yaptığı açıklamada Bahri Dağdaş ile ilgili şunları söylemişti: “Bahri Dağdaş’ın arazisi önceden kurak ve verimsiz bir araziydi. Islah edilerek verimli hale getirildi. Buraya hastane yapıldı. Enstitünün Çumra’ya ve Gözlü Tesislerine taşınılması düşünüldü. Bu süreç ileride belli olacak. Yeni imara açılan yerden edilen gelir Konya Ovası sulama projelerinde kullanılacak. Yapılan protokol gereği bu araziden elde edilen gelirle sulama projelerine destek olunacak. Binlerce hektar arazinin suya kavuşması sağlanacak. İşin sonunda çok hayırlı işe gidilecek. TOKİ de sulama projelerine destek verecek.”

341943.jpg

108 YILDIR TÜRK TARIMINA KATKI SUNUYOR

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 108 yıldır dünya tarımına ve hayvancılığına hizmet veriyor. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Türkiye’nin uluslararası düzeyde en prestijli araştırma kurumlarından birisi olarak da biliniyor. Bitkisel üretimde ve hayvancılıkta yaptığı ıslah çalışmaları, araştırmaları, yayınları, uluslararası etkinliklere ev sahipliği ile ülke tarımına büyük katkıları oluyor.

4-2.jpg

AK PARTİ BAHRİ DAĞDAŞ'I GÜNDEMİNDEN ÇIKARDI

AK Parti, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün imara açılma meselesini ise gündemden çıkardı. AK Partili kaynaklarımız, “Bu mesele gündemde yok” dedi. AK Partili başka bir kaynağımız de şunları belirtti:  “Tahsis edildi, durduruldu olayı değil konu. Yapılması gereken, söz verilen göletlerin finansmanını sağlama ve  Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nü daha etkin ve rantabıl kullanmak adına bir planlama vardı. Şuan için herhangi bir işlem düşünülmüyor.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum