'Bahçeli, hayatının en büyük hatasını yaptı'

'Bahçeli, hayatının en büyük hatasını yaptı'

Arınç, MHP lideri Bahçeli'nin Bursa mitingindeki sözlerini eleştirerek, 'Siyaseten Bahçeli, hayatının en büyük hatasını yapmıştır' dedi.

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan, Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, barış sürecini ve PKK'nın sınır dışına çekilme sürecini değerlendirdi. Arınç açıklamasında âkil adamlar hakkındaki sorulara da cevap verdi.

"DEVLET BAHÇELİ KÖTÜ SÖZLER SARF EDİYOR"

Devlet Bahçeli'nin Bursa'daki sözlerine değinen Arınç, "Bursa'da o sözleri sarf eden halk 2 milyon 700 bin nüfusa sahip Bursa'nın yüzde 1'ini kapsıyor. O mitinge gelenlerin yarısı dışarıdan geldi. 3 - 5 kişinin "vur de vıralım, kır de kıralım" sözleri dikkate alınmamalı. Lakin Bahçeli'nin "Onun da zamanı gelecek" sözü bir ömür boyu peşini bırakmayacaktır. Bahçeli, son zamanlarda hakaretin yanı sıra kötü sözler sarf ediyor" dedi.

PKK'NIN ÇEKİLME SÜRECİ

Arınç, PKK'nın sınır dışına çekilme sürecini şu sözlerle ifade etti, "Sınır dışına çekilme işlemi Meclis'te yapılacak toplantılardan sonra belli olacaktır. Sayın Başbakanımız, bu çekilme süreci hakkında kendisi teminat vermektedir. Bu süreç 1999 yılında yaşananlara benzemeyecek, çok dikkatli bir süreç olacaktır.

"İSRAİL'İN ÖZRÜ BİZİM KARARLI DURUŞUMUZDAN"

Muhabirlerden gelen sorular üzerine İsrail'in özrünü de değerlendiren Arınç, "70 milyon vatandaşımızın haklı sevincine vesile olmuştur. İsrail'in ilk defa bir ülkeden özür dilemesi bizim kararlı duruşumuzdandır. CHP'nin de bu sevinci paylaşısını beklerdik. Tazminat konusu için de bugün start verilmiştir. Her iki taraftan birer heyet ortak çalışmalar yürüterek sonuca ulaşacaktır" dedi.

ÂKİL ADAMLAR KOMİSYONU

Kurulacak komisyon hakkında henüz kesinleşmiş bir liste olmadığını belirten Arınç, "Bazı basın organlarının her gün ortaya bir liste atarak olayı magazinleştirmesi doğru değildir. Bu konuda Meclis'te komisyon kurmak meclis iç tüzüğüne aykırıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, demek ki iç tüzük hakkında bilgi sahibi değil" dedi.

AK Parti ve Adalet Bakanlığı binalarına yapılan saldırıları da değerlendiren Arınç, "Saldırganların eşkalleri belirlenmiştir, failler aranıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum