Bahçeli: Başbakan Evrensel Hukuk Normlarına Ötenazi Uygulamaktadır

Bahçeli: Başbakan Evrensel Hukuk Normlarına Ötenazi Uygulamaktadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin HSYK’nın yapısını değiştirmek için hazırladığı ve bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen kanun teklifini eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin HSYK’nın yapısını değiştirmek için hazırladığı ve bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen kanun teklifini eleştirdi. Bahçeli, “Başbakan ve hükümeti evrensel hukuk normlarına ötenazi uygulamaktadır. Bu yanlıştan dönülmelidir. Bu çıkmaz sokaktan vakit daha erkenken çıkılmalıdır.” dedi.

    Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, gündemde yer alan HSYK değişikliğini değerlendirdi. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarını geçiştirmek için Başbakan ve hükümetinin yargıyı sil baştan düzenlemek istediğini belirten Bahçeli, “HSYK kanun teklifi bugün Genel Kurul’a gelecektir. İktidar HSYK’yı anayasaya aykırı olacak şekilde ve siyasi hedeflerine göre tasarlamanın arayışındadır. Anayasa’nın 138. ve 159. maddeleri hiç dikkate alınmamıştır. Hakim ve savcıların bağımsızlığı hesaba katılmamıştır. İlgili bakan adaletin patronu tek belirleyeni seviyesine çıkarılmıştır. Başbakan ve hükümeti panik halinde HSYK’yı baştan aşağı değiştirmekte rüşvet ve yolsuzlukların soruşturulmasını sabote etmeye gayret etmektedir. 12 Eylül 2010 referandumunda yüzde 57,88’lik oy oranı ile kabul edilen HSYK’nın yeni yapısı kanunla bozulmak istenmektedir. Çok değil yaklaşık 3 buçuk yıl önce bizatihi millet iradesinin evet oyuyla anayasa hükmü olan HSYK’nın mevcut sisteminin rüşvet ve yolsuzluk sisi altında hedefe konulması milletimizin tercihlerini yok saymak anlamına gelmektedir. Başbakan ve hükümeti evrensel hukuk normlarına ötenazi uygulamaktadır.” ifadelerini kullandı.

    Yanlıştan dönülmesini isteyen Bahçeli şöyle devam etti: “Bu yanlıştan dönülmelidir. Bu çıkmaz sokaktan vakit daha erkenken çıkılmalıdır. Elbette adaletin işleyişindeki sorunları görmezden gelmemiz düşünülmeyecektir. Elbette HSYK’nın dünden devraldığı sorunları inkar etmemiz beklenmemelidir. Anayasa değişikliğiyle yapılan düzenlemenin kanun yoluyla yürütme zorbalığıyla Meclis’teki sayısal çoğunluk marifetiyle değersizleştirme teşebbüsü asla bugünkü meseleleri çözemeyecek, hortumcuları kurtaramayacaktır. Başbakan Erdoğan ve partisi HSYK’nın değil haydutların rüşvetçilerin yolsuzluğa adı karışmış herkesin peşine düşmelidir. Madem HSYK’da bir düzenleme yapılması gündemdedir o halde AKP-CHP-BDP bir araya gelerek anayasa değişikliğinde uzlaşmanın çarelerine bakmalıdırlar. Başbakan Erdoğan milletin sandıkta kabul ettiği anayasaya riayet edilmeli cesareti ve milli iradeye sadakati varsa yapacağı değişikliği millete sormalıdır.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.