Bahçeli: Almanya’ya Yüksek Kültür Ve Ahlak Değerlerinizi Kattınız

Bahçeli: Almanya’ya Yüksek Kültür Ve Ahlak Değerlerinizi Kattınız

Almanya’daki Türklere seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Almanya size ekonomik imkan sağlarken sizler de elbette ki Almanya’ya yüksek kültür ve ahlak değerlerinizi kattınız.

Almanya’daki Türklere seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Almanya size ekonomik imkan sağlarken sizler de elbette ki Almanya’ya yüksek kültür ve ahlak değerlerinizi kattınız.” dedi.

Almanya Türk Federasyonu’nun 28. Büyük Kurultayı’nda konuşan Devlet Bahçeli, 52 yıl önce Avrupa’ya işçi olarak göç eden vatandaşların, Türk milletinin hoşgörüsünü, çalışkanlığını ve disiplinini her ortamda ispatladığını vurguladı.

Avrupa’daki Türklerin değerlere ve inançlara bağlılığın ne demek olduğunu herkese gösterdiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti: “Dününüze, dilinize, dininize yüz çevirmeden hayatlarınız idame ettirmeye çalışıyorsunuz. Çünkü siz Müslüman Türksünüz, Türk milletisiniz ve Türkiye’siniz. Almanya, Türklerin gerçek vasıflarını sizinle tanımış, inancımızın safiyetini sizlerde görmüştür. Almanya size ekonomik imkan sağlarken sizler de elbette ki Almanya’ya yüksek kültür ve ahlak değerlerinizi kattınız. Bugün Türklüğe mensubiyeti koruyarak, yaşadığınız ülkelerin saygıdeğer bir unsuru olmayı alın terinizle, irfanınızla, ideallerinizle ve uyumlu tavrınızla gerçekleştirdiniz. Milli duruşunuzla, modernliği kavrayan geleneksel tutumunuzla; varlığınızı demokratik yapı içerisinde kabul ettirdiniz.”

Küresel çapta adaletsizliklere dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Dünya çok vahşi, çok dengesiz, ahlaken de iflas etmiş bir süreçten geçmektedir.” dedi. Bahçeli, Batı ülkelerinin bu konudaki vurdumduymazlığını eleştirdi. Bahçeli, “Bu ülkedeki herhangi bir göçmenin insani talepleri Berlin’de ikamet eden bir Almandan daha değersiz görülmemelidir. Hans, Mehmet’ten; Emma, Ayşe’den üstün tutulmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Almanya’nın bölünmesinin neden olduğu travmaya dikkat çeken Devlet Bahçeli, “Böylesi bir deneyimden gelen bir ülkenin bölünmeyi demokratikleşme olarak kabullendirmeye uğraşan terörist niyetlere hoşgörü göstermesi her şeyden evvel kendi geçmişini inkardır.” sözleriyle Almanya’yı suçladı.

Demokratik hakların savunulmasının kimsenin tekelinde görülmemesi gerektiğini ifade eden MHP lideri, bu konuda hiçbir önyargı taşımadıklarını, ‘karşılıklı hürmet ve anlayışa dayalı, milli güvenlik ve menfaatleri gözeten’ yaklaşımlara her zaman sıcak baktıklarını dile getirdi. Bahçeli, “İnsanı merkeze alan, herkesin hayat hakkına ve düşünce beyanına saygı duyan, kimseyi aşağılamayan, kimseyi küçük görmeyen bir geleneğin ve siyasetin temsilcileri olarak Türk milletinin ve topyekûn insanlığın meselelerine kafa yormaktan da çekinmeyeceğiz.” diye konuştu. Bahçeli, Avrupa kamuoyunun MHP’ye yönelik bu konudaki asılsız ithamlardan dönmesinin zaruret haline geldiğini vurguladı. Bahçeli, “Irkçılığın hangi vahim sonuçlara neden olduğunu bilhassa Almanya çok iyi yaşamıştır.” dedi ve Nazilerin geçmişteki katliam ve soykırımını ve yakın zamanda Türklere yönelik ırkçı cinayet ve kundaklamaları hatırlattı. Devlet Bahçeli, NSU davasının en objektif şekilde sonuçlanması ve yeni Alman hükümetinin bu akımlarla mücadele etmesini istedi.

Erdoğan hükümetinin yangına benzinle gittiğini ve Türkiye’yi yönetilemez bir noktaya sürüklediğini öne süren Devlet Bahçeli, bu hükümetin Türklüğü silmeye ve sindirmeye çalıştığı yorumunu yaptı ve ‘Andımız’ın kaldırıldığını hatırlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.