Bahar Kupası sahibini buldu

Bahar Kupası sahibini buldu

Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü tarafından organize 4. Geleneksel Rahvan Atları Bahar Yarışları, Meram Belediyesi tarafından Gödene Mahallesi Pamukçu Han karşısında yaptığı Rahvan At Hipodromunda koşuldu.

Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü tarafından organize 4. Geleneksel Rahvan Atları Bahar Yarışları, Meram Belediyesi Rahvan At Hipodromunda koşuldu. Yarışlar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yarışların açılış konuşmasını yapan Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü Başkanı Ali Peksemerci, “Rahvan atlı sporu atalarımızdan bize miras kalan ve sahiplenmemiz gereken bir spor dalıdır. Bu spor dalı sahibi ve atın birbirine kenetlendiği, sahibin hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadığı atını bir aile bireyi gibi kayıtsız, şartsız sevmesidir. Ülkemizde rahvan at yarışı müsabakaları ise devletimizin verdiği cüzi desteklerle atın ve sahibinin ödüllendirildiği üstüne bahis veya iddiaların oynanmadığı tamamen amatör ruhta Türk bayrağını alabilmek için yapılan bir spor dalıdır. Bu yıl ilk kez koşulacak olan bu tesisleri bizlere ve Konya’ya Kazandıran Meram Belediyesine kulübün adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kulüp Başkanı Ali Peksemerci, Rahvan Atları kulübüne katkılarından dolayı Geleneksel Sporlar Federasyonu As Başkanı Mustafa Küçükmeral’e bir plaket takdim etti. Protokol konuşmalarının ardından İthal B grubu, 2 Taylar grubu, Taylar grubu, Deste grubu, Küçük Orta grubu, Büyük Orta grubu, Başaltı grubu ve Baş grubu olmak üzere 8 ayrı kategoride yarışmalar yapıldı.

Yarışlar sonunda İthal B grubunda Mustafa Soyaslan’ın atı Ayanbey (birinci), 2 Taylar grubunda Neci Pişkincan’ın atı Emirhan( Birinci) , Taylar grubunda Mutafa Kara (Antalya), Deste grubunda Ahmet Çaka (Side), Küçük orta grubunda Muammer Pırlanta Can Pırlanta atıyla, Büyük orta grubunda Muammer Pırlanta atı Dost ile, Başaltı grubunda Sideli Hasan Delikulak Deli kulak atıyla ve Baş grubunda Mustafa Aydoğdu Köroğlu atıyla birinci oldu. Dereceye giren atların kupa ve bayrakları protokol üyeleri tarafından verildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.