Bağış: Yunan Hükümetinin Bir Kastı Varsa Gerçekten Çok Saçmadır, Akılsızlıktır

Bağış: Yunan Hükümetinin Bir Kastı Varsa Gerçekten Çok Saçmadır, Akılsızlıktır

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistan Selanik’e gitmek üzere yola çıkan ‘Barış Treni’nin pasaport ve gümrük işlemleri için saatlerce bekletilmesi konusunda ‘‘Yunan hükümetinin bu trenin geciktirilmesinde bir kastı varsa gerçekten çok saçmad.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistan Selanik’e gitmek üzere yola çıkan ‘Barış Treni’nin pasaport ve gümrük işlemleri için saatlerce bekletilmesi konusunda ‘‘Yunan hükümetinin bu trenin geciktirilmesinde bir kastı varsa gerçekten çok saçmadır, mantıksızlıktır, akılsızlıktır. Ama ben bunun teknik bir sebeple olmuş olma ihtimaline hala şans tanımak istiyorum.’’dedi.

İsveç’in yeni Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund'u bakanlıktaki kabulünde konuşan Egemen Bağış, aralarında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da bulunduğu, Atatürk'ün doğduğu evde tören için yola çıkan ‘Barış Treni’nin, yaklaşık 5 buçuk saat gecikmeli olarak Selanik'e ulaşması hususunu değerlendirdi. Kendisinin Batı Trakya damadı olduğunu ifade eden Bağış, Batı Trakya’daki süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi.
Bağış ‘"Yunan Hükümeti’nin bu trenin geciktirilmesinde bir kastı varsa gerçekten çok saçmadır, mantıksızlıktır, akılsızlıktır. Ama ben bunun teknik bir sebeple olmuş olma ihtimaline hala şans tanımak istiyorum. Bu tür sorunlarda tren istasyonunda bir işgüzarın, ülkesinin çıkarlarını düşünmeyen bir sorumsuzun bir yaklaşımı ya da gerçekten teknik bir arıza söz konusu olabilir. Neyin ne olduğunu görelim, sonra değerlendirmede bulunuruz." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.