Bağdat’ın Yakınında, Kafalarından Kurşunlanmış 18 Erkek Cesedi Bulundu

Bağdat’ın Yakınında, Kafalarından Kurşunlanmış 18 Erkek Cesedi Bulundu

Irak polisi, evlerinden kaçırıldıktan sonra Bağdat’ın yakınlarında bir fidelikte infaz edilmiş 18 erkek cesedi bulduğunu açıkladı.

Irak polisi, evlerinden kaçırıldıktan sonra Bağdat’ın yakınlarında bir fidelikte infaz edilmiş 18 erkek cesedi bulduğunu açıkladı. Olay, Irak’ta güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan silahlı ve bombalı saldırılara ilaveten son zamanlarda artan infaz yöntemi ile öldürme olaylarının en kanlısı.

Cesetler, kafalarına sıkılan kurşunlarla öldürülmüş olarak, çoğunlukla Sünni Müslümanların yaşadığı, Bağdat’ın kuzeyinde, 32 kilometre uzaklıkta Meshahda bölgesinde bulundu.

Öldürülenler arasında bir polis memuru, askeri yetkili, okul müdürü, kabile reisi ve oğlu ve belediye başkanı da bulunuyor.

Kaynaklar, kurbanların asker üniforması giyen ve 6 arazi aracıyla gelen kişiler tarafından Cuma günü sabah saatlerinde evlerinden alındığını söyledi. Saldırının arkasında kim olduğu bilinmezken bölgede askeri kıyafet giyen militanlar tarafından daha önce de kaçırılmalar oldu.

Polis, cesetleri, şahısların aileleri kayıp başvurusunda bulunduktan sonra fidyelikte buldu.

2013, Irak’ta 2006-2007 yıllarından beri yaşanan şiddet olaylarında en kanlı yıl oldu. On binlerce insan, yaşanan çatışmalarda hayatını kaybetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.