Bae'den Gelen Arap Turistler Çiçeklerle Karşılandı

Bae'den Gelen Arap Turistler Çiçeklerle Karşılandı

Antalya'ya Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen Arap turistler karanfillerle karşılandı. Proje kapsamında BAE'den ilk 168 Arap turist Antalya Manavgat'a ulaştı. Arap turistleri, karşılama töreninde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'da (MATSO) yer...

Antalya'ya Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen Arap turistler karanfillerle karşılandı. Proje kapsamında BAE'den ilk 168 Arap turist Antalya Manavgat'a ulaştı. Arap turistleri, karşılama töreninde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'da (MATSO) yer aldı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) geçtiğimiz aylarda yaptığı işbirliği kapsamında zengin ve nitelikli Arap turistleri Antalya ve her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı 200 bin yatak kapasiteli Manavgat destinasyonuna çekmek için çalışma yaptı. Çalışma kapsamında BAE'den 29 Temmuz itibaren Arap turistler Antalya'ya gelmeye başladı.

Antalya'ya gelen Arap turistleri turizmden sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Koordinatörü Alaaddin Özyürek, MATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Arslan, Murat Oğuz Öncel ile Antalya Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Ahmet Kurt, Air Arabia Türkiye Müdürü Nüket Angın ve acente temsilcileri karşıladı. Heyet Antalya'ya gelen turistlere hoş geldiniz diyerek EXPO ANTALYA 2016 sembolü olan şakayık çiçeği ile karanfil takdim etti.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya'da turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması için Arap turistlerin bölgeye gelmesini önemsediklerini söyledi. Bölgede turizm çeşitlenmesi adına BAE'den gelen turistleri önemsediklerini belirten Yüksel, "BAKA'nın 4 yıl önce başlattığı Körfez pazarına yönelik çalışmalar kapsamında Air Arabia ve BAKA arasındaki işbirliği çerçevesinde, Antalya ile Dubai'ye 25 kilometre uzaklıktaki Sharjah Emirliği arasındaki ilk uçuş gerçekleştirildi. Dubai'ye gitmek isteyenlerin Ankara, İstanbul üzerinden değil, Antalya üzerinden de gidebilmesi büyük kolaylık." diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Antalya'ya direk uçuşlar olmaması nedeniyle bir günde aktarmalı olarak geldiğini hatırlatan Yüksel, direkler uçuşların başlaması ile Arap turistlerin 3 saat 15 dakikada Antalya'ya gelebileceğini kaydetti. Bölgeden Antalya'ya haftada 3 gün uçak seferleri düzenleneceğini kaydeden Yüksel, önümüzdeki süreçte uçak seferlerini artırılması ile Arap turist sayısının daha artacağını ifade etti.

BAKA Antalya Koordinatörü Alaaddin Özyürek'te yaptığı açıklamada, Körfez ülkelerinden Antalya'ya zengin ve nitelikli turist çekmenin önündeki en büyük engellerden biri olarak belirlenen aktarmalı uçuş sorunu sektörün aktörleriyle işbirliği içinde çözdüklerini söyledi. Bölgeye Arap turistlerin gelmesi için yaklaşık 2 yıldır çalışma yürüttüklerini kaydeden Özyürek, Air Arabia'nın Körfez’deki geniş uçuş ağı sayesinde bağlantılı uçuşlarla çevre ülkelerden de yolcuları Antalya’ya getireceğini kaydetti. Özyürek, bu çalışmalarda en büyük desteği veren kurumun Manavgat'ta MATSO olduğunu dile getirdi.

"ANTALYA'YA GELEN ARAP TURİSTLERİN YÜZDE 30'U MANAVGAT'I TERCİH EDİYOR"

MATSO Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Arslan, yaptığı açıklamada, Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunun Manavgat ağırladığını bölge destinasyonunda turizmin 12 aya yayılması için Arap turistlerin ağırlanmasına özel önem verdiklerini söyledi. BAKA ile birlikte birçok çalışmaya imza atmanın sevinci yaşadıklarını belirten Arslan, Körfez ülkelerinden direk uçuşların başlaması ile çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını kaydetti. Arslan," Arap turistlerin özellikle villa ve villa konsepti bulunan oteller ile alternatif turizm alanlarına ilgi gösteriyor." dedi.

MATSO Yönetim Kurulu üyesi Murat Oğuz Öncel'de Manavgat’ın kültürel ve tarihi alanların yanı sıra ırmak, şelale, baraj gölgeleri, alternatif turizm alanları ile Körfez ülkeleri turistleri içinde uygun bir destinasyon olduğunu söyledi. Direk uçuşlarla gelen Arap turistlerin yüzde 30'unun Manavgat'ı tercih ettiğini belirten Öncel, bunun önümüzdeki günlerde daha da artacağına inandıklarını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.