Babasının bağışladığı organla hayat buldu

Babasının bağışladığı organla hayat buldu

Nörojonik mesaneye bağlı kronik böbrek yetmezliği olan 12 yaşındaki İsmail Tahir Temiz, babasının bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutundu

Konya'da yaşayan fabrika işçisi Yahya Temiz (45) ile Fatma Temiz'in (42) iki çocuğundan birisi olan ve 1 yaşından beri yaşadığı nörojonik mesaneye bağlı kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı yaşayan İsmail Tahir Temiz'in (12) sağlık durumunun kötüye gitmesine üzerine anne ve babası böbrek vermeye karar verdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne sevk edilen Temiz, ailesinin organ bağışı için dokularının uygun olup olmadığı araştırıldı. Yapılan testlerle baba ve
annenin dokularının uygun olduğu tespit edildi. Başarılı bir operasyonla babadan alınan organ İsmail'e nakledildi.

"HER BABA AYNI ŞEYİ YAPAR"
Oğlunun sağlığına kavuşması için böbreğini veren Yahya Temiz, "Oğlumun sağlığına kavuşması en büyük isteğimdi. Benim yerimde hangi baba olsa aynı şeyi yapardı. Bugün benim en mutlu günüm, oğlum inşallah sağlığına kavuşacak" dedi.
Neşeli günlerine geri dönen İsmail Temiz ise, neden anne yerine babadan böbrek aldın? sorusuna, "Hem annemi hem babamı çok seviyorum ama nakilden sonra babam bana iyi bakamaz diye düşündüm. Annem daha iyi bakar diye babamdan böbrek aldım. Sonuçta çocukların bakımını en iyi anneler yapar. Böbreğinin birini bana veren babama sonsuz sevgilerimi sunuyorum" dedi.
5 aydır okula gidemediğini belirten İsmail Temiz, "Okulumu ve öğretmenlerimi çok özledim. En çokta ders çalışmayı ve matematik dersini özledim. Buradan çıkınca ilk olarak, patates kızartması yiyeceğim. Artık perhizlerle dolu bir yaşamım olmayacak inşallah" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.