Babadağ Günde 650 Uçuşla Rekora Koşuyor

Babadağ Günde 650 Uçuşla Rekora Koşuyor

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ, rekora koşuyor. 8 ayda 40 bin uçuş yapılan merkezde, yıl sonu hedefi 95 bin olarak belirlendi. Fethiye’nin simgesi haline gelen yamaç paraşütü, turizm değerleri...

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ, rekora koşuyor. 8 ayda 40 bin uçuş yapılan merkezde, yıl sonu hedefi 95 bin olarak belirlendi.

Fethiye’nin simgesi haline gelen yamaç paraşütü, turizm değerleri sıralamasındaki yerini koruyor. Yamaç paraşütü ile Ölüdeniz’i gökyüzünden izlemek, ilçeye tatile gelen turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Babadağ'dan bu yılın 8 aylık döneminde 40 bin 950 uçuş gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayı 31 bin 675 olarak kayıtlara geçmişti. Günlük ortalama 600 uçuşun gerçekleştiği pistin yıl sonu hedefi ise 95 bin uçuş olarak belirlendi.

Geçen yıla göre single (tekli) uçuş sayısında düşüş yaşandı. Geçen yılın aynı öneminde tekli uçuş yapanların sayısı 8 bin 453 kişi olarak gerçekleşirken bu yıl bu rakam 8 bin 236'da kaldı. Bunda alınan güvenlik önlemleri ve single pilotların henüz tatile çıkmaması etkili oldu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Fethiye Güç Birliği şirketi tarafından işletilen Babadağ'daki yamaç paraşütü uçuşlarının kışın da devam etmesi için bin 200 metre yükseklikteki pistin yapım çalışmaları tamamlandı. Böylece en düşüğü bin 700 metre yükseklikte olan ve kışın karla kaplanan pistlere alternatif yeni bir pist oluşturuldu.

Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Alanı Genel Koordinatörü Ahmet Sadıç, Babadağ'ın yapılan atlayış sayısında rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Pistten günde ortalama 650 uçuş gerçekleştirildiğini aktaran Sadıç, yıl sonunda 95 bin rakamına ulaşmanın hiç de zor olmayacağını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.