Azeri Usta Çakısıyla Oduna Şekil Veriyor (Özel)

Azeri Usta Çakısıyla Oduna Şekil Veriyor (Özel)

Azerbaycan'ın turistik şehirlerinden Gabele'nin Vendam Kasabası'nda yaşayan Şahin Rahimov, maharetli elleriyle odun parçalarını sanat eserine dönüşütürüyor.Rahimov'un ahşap malzemeden yaptığı maketler, süs eşyaları, minyatürler, hatıra...

Azerbaycan'ın turistik şehirlerinden Gabele'nin Vendam Kasabası'nda yaşayan Şahin Rahimov, maharetli elleriyle odun parçalarını sanat eserine dönüşütürüyor.

Rahimov'un ahşap malzemeden yaptığı maketler, süs eşyaları, minyatürler, hatıra ve ev eşyaları görenleri şaşırtıyor. İnsanların sadece sobada yakacak gözüyle baktığı odun parçalarından sanatsal figürler tasarlayan Rahimov, eserlerinde geçmişin izlerini yaşatmaya çalışıyor. Çakısıyla doğada bulduğu her türlü odun parçasına şekil verebilen Rahimov, sanatının sırlarını yakınlarıyla da paylaşıyor.

Yaklaşık 19 yıldır oduna şekil veren usta Rahimov'un, ülkedeki sanat sergilerinden çeşitli ödülleri de var. Rahimov, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek yaptığı işlerden iyi kazanç da elde ediyor.

Vendam kasabasına gezmek için gelen yerli turistlerden Sabir Emrahov, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Rahimov'un elinden çıkan hediyelik eşyalardan etkilendiğini, zahmetli bir işi güzel bir şekilde ortaya çıkardığını dile getirdi.

Turist İlham Ahmedov da Rahimov'un atıklara bizlerden farklı olarak sanatsal gözle baktığını ve güzel eşyalar hazırladığını dile getirdi.

Usta Şahin Rahimov bu işi yaparken ilk başta çok zorlandığını belirtti. 10 yıllık tecrübeden sonra rahat çalışabildiğini dile getiren Rahimov, artık yapılması gereken işi hissedebildiğini vurguladı. Rahimov, Gabele'ye gelen turistlerin neredeyse tamamının eserleriyle ilgilendiğini ve alışveriş yaptığının altını çizdi. Küçük işleri önceleri yaklaşık üç ayda yapabildiğini ifade eden Rahimov, zamanla aynı işleri bir kaç günde bitirebildiğini kaydetti. Rahimov, büyük işlerin bazen aylar aldığını belirtti.

Bir çok insanın aynı işi yapmak istediğini vurgulayan Rahimov, bunu ancak sabırlı olanların başarabileceğini ifade etti. Rahimov, "Bu iş hem zihinsel hem de fiziksel iştir. Bunun için zor sayılır" dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.