Azerbaycanlı Ve Türk Öğrenciler Bakü'de Ortak Sergi Açtı

Azerbaycanlı Ve Türk Öğrenciler Bakü'de Ortak Sergi Açtı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi öğrencileri ortak sergi ve sempozyum düzenledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi öğrencileri ortak sergi ve sempozyum düzenledi. ''Sınırsız güzel sanatlar" konulu sergide öğrencilerin resim, heykel ve grafik tasarım dallarında 35 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bakü Ressamlar Konfederasyonu salonunda gerçekleştirilen sergiye Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız söz konusu sergi ve sempozyumun gelecekte daha büyük kitlelere ulaşacağına inandığını ifade etti. Ayrıca basına açıklamalarda bulunan Karayağız, ortak sergi projesinin yaklaşık 10 yıldır devam ettiğini, öğrenci değişimi şeklinde devam eden ilişkileri son iki yıldır artık sempozyum haline getirdiklerini bildirdi.

Karayağız, ''Sempozyumla birlikte üniversitelerimiz arasındaki işbirliği kurumsal bir işbirliğine dönüştü.'' dedi.

Sergide eserleri sergilenen Muhammet Arslan da basına yaptığı açıklamada, katılımcıların eserlerini 4 günlük bir sürede yaptıklarını, projenin amacının öğrenciler arasında iletişimi sağlayarak bilgi paylaşımını sağlamak olduğunu söyledi.

Sergide eserlerini sergileme fırsatı bulan öğrenciler, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) öğrenci değişim projesi olan ''Mevlana projesi'' kapsamında Azerbaycan'a geldi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.