Azerbaycanlı Hacı Adaylarının Kutlu Yolculuğu Başladı

Azerbaycanlı Hacı Adaylarının Kutlu Yolculuğu Başladı

Azerbaycanlı hacı adaylarının ilk kafilesi bugün yola çıktı. Bakü Uluslararası Haydar Aliyev havalimanından yola çıkan hacı adayları ve onları uğurlamaya gelenler duygulu anlar yaşadı.

Azerbaycanlı hacı adaylarının ilk kafilesi bugün yola çıktı. Bakü Uluslararası Haydar Aliyev havalimanından yola çıkan hacı adayları ve onları uğurlamaya gelenler duygulu anlar yaşadı. Kutlu yolculuk için yakınlarını uğurlamaya gelen vatandaşlar havalimanında izdihama sebep oldu. Göz yaşları içerisinde yakınları ile vedalaşan hacı adayları sevdiklerinden ayrı kalmanın hüznü ile kutsal beldelere gitmenin heyecanını birlikte yaşadılar.

Basına açıklamalarda bulunan hacı adayı Abdulkerim Nuriyev kutsal topraklarla ilgili, ''İnsan oraları diliyle ifade edemiyor. Gidip geldikten sonra anlayacağız oradaki sevginin muhabbetin derecesini. Orası Allah evidir. Allah davetidir. O'nun muhabbeti farklı olacaktır. Ne kadar zor olsa bir o kadar da güzel olacak.'' dedi.

Şefika Memmedova da yaptığı açıklamada kutsal topraklara büyük bir hevesle gittiğini, dünyaya barışın gelmesi için dua edeceğini ifade etti.

AZERBAYCAN'DAN 3 BİN 600 KİŞİ HACI OLACAK

Azerbaycan'dan bu yıl toplamda 3 bin 600 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Adaylar hac farizalarını yerine getirmek amacıyla bu günden başlayarak 8 Ekim tarihine kadar 80 grup halinde günlük 3 sefer şeklinde gidecekler. Ülkede hacı adayları Hac ziyaretine sadece France Air şirketine ait uçaklarla gönderilirken, Suriye’deki malum olaylar nedeniyle bu yıl otobüs seferlerinin düzenlenmeyeceği bildirildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.