Azerbaycan'da Geleneksel Nar Festivali Başladı

Azerbaycan'da Geleneksel Nar Festivali Başladı

Azerbaycan’ın narı ile tanınan Göyçay şehrinde yapılan geleneksel nar festivali renkli görüntülerle başladı. Birbirinden lezzetli narların, nardan hazırlanan yiyecek ve içeceklerin sergilendiği festivale ilgi büyük oldu. Festivale gelen...

Azerbaycan’ın narı ile tanınan Göyçay şehrinde yapılan geleneksel nar festivali renkli görüntülerle başladı. Birbirinden lezzetli narların, nardan hazırlanan yiyecek ve içeceklerin sergilendiği festivale ilgi büyük oldu. Festivale gelen binlerce vatandaş ve yabancı turist gün boyu nar suyu ile birlikte narlı pizza, çeşit çeşit pasta ve tatlıdan yeme fırsatı buldu.

Azerbaycan’da faaliyet gösteren diplomatik temsilciler, milletvekilleri ve bölge halkının rağbet gösterdiği festival, Vali Mansur Memmedov'un halka hitabıyla başladı. Memmedov şehir sakinlerini ve festival dolayısıyla şehre gelen konukları selamlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Festival alanında köylülerin hazırladığı stantları gezen Vali Memmedov ile davetlilere bol bol nar suyu ve nar temalı yiyecek ikram edildi.

Festivalde Nar yetistiricilerinin en büyük nar konusunda kıyasıya yarışması ilginç görüntülere sebep oldu. Gabil İsmailov'un bahçesinde yetişen ve ağırlığı 1 kilo 470 gram olan nar, bu yıl 9'uncusu düzenlenen festivalin en büyüğü oldu.

Organizasyonda çeşitli yaş grubundan folklor ekiplerinin hazırladığı gösteriler ve nar şeklinde hazırlanmış küreden çıkan çocukların gösterisi izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Konunun uzmanları tarafından uygulamalı olarak anlatılan 'nar kesmenin püf noktaları' davetliler tarafından dikkatle izlendi.

Köylüler tarafından hazılanan nar temalı rengarenk stantlar görenleri büyülerken, alan üzerine gerilen ipte akrobatik hareketler yapan cambazlar heyecanlı anlar yaşattı.

Festival kapsamında nar temalı çeşitli yarışmalar da yapıldı. Bir dakika içerisinde en çok nar suyu hazırlayana, tanelerini düşürmeden en kısa sürede nar yiyen yarışmacılara ödüller verildi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan nar bahçesi sahibi ve bu yılın şampiyon narını yetiştiren Gabil İsmailov, yaklaşık bir buçuk kilogram ağırlığındaki narını kameralara göstererek sevincini paylaştı.

Arabcebirli Köyü muhtarı Hafız Hasanov ise bölgede narın yüzden fazla çeşidinin yetiştirildiğini özellikle veles cinsinin büyüklüğü, gülövşe cinsinin ise tadının güzelliği ile farkedildiğini ifade etti.

Festivale katılmak amacıyla başkent Bakü'den ailesiyle birlikte Göyçay'a gelen Türk vatandaşı Fatma Şahin Özburan da yaptığı açıklamada narların çeşitliliğine vurgu yaptı. Özburan, "Türkiye'de de nar var gördük ancak bu kadarını bir arada görmemiştik.'' ifadelerini kullandı.

Hilal Akıncı ise aslen Kayserili olduğunu, Bakü'de yaşadıklarını ve festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festival yerel sanatçıları sahne performansları ve gecede havai fişek gösterileri ile devam etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.