Azerbaycan'da Bayram Coşkuyla Kutlanıyor

Azerbaycan'da Bayram Coşkuyla Kutlanıyor

Azerbaycan'da Kurban Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Bayram namazını kılmak amacıyla inananlar başta İlahiyat, Mehtabat ve Ejder Bey camileri olmak üzere şehirdeki birçok camiyi lebalep doldurdu.

Azerbaycan'da Kurban Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Bayram namazını kılmak amacıyla inananlar başta İlahiyat, Mehtabat ve Ejder Bey camileri olmak üzere şehirdeki birçok camiyi lebalep doldurdu. Hatta bazı camilerde yetişemeyen ve yer bulamayanlar için ikinci kez bayram namazı kılındı. Namazda, Dağlık Karabağ'daki işgalin son bulmasının yanı sıra Suriye ve Mısır'daki Müslümanlar için de dualar edildi. Namaz çıkışında birbiriyle bayramlaşan inananlar cami avlusunda izdihama neden oldu.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan iş adamı Raşit Çolakov bütün dünyada akan Müslüman kanlarının durması duasında bulundu. Çolakov Kurban Bayramı'nın bütün insanlar için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Türkiyeli Yaşar Bayraktar ise gurbette bayram geçirmeni çok zor olduğunu söyledi. İşadamı Taceddin Müftüoğlu da bayram namazı ve bayramlaşmak amacıyla yıllardır Mehtabat köyüne geldiklerini söyledi. Müftüoğlu ''Bayram namazına kıldıktan sonra bu güzel insanlarla bayramlaşmaya kucaklaşmaya geldik. Buradan da kurbanlarınızı kesmeye gideceğiz." dedi.

Torunlarını görmek ve bayram dolayısıyla Bakü'ye geldiğini ifade eden İrfan Arsan ise " "Bütün Müslümanların bayramı kutlu olsun." dedi. 8 yaşındaki Kamuran Aliyev de başta Azerbaycan olmak üzere bütün Müslümanların bayramını kutladı.

ALİYEV BAYRAM DOLAYISIYLA AF İLAN ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Kurban Bayramı dolayısıyla af ilan etti. Mahkumiyetinin sona erdirilmesi ve hüküm indirimi şeklinde gerçekleşen söz konusu aftan 150 civarındaki mahkum yararlanacak.

Ayrıca kurban bayramı mesajı yayınlayan Aliyev, mesajında, "Kurban Bayramı iyilik, şefkat ve merhamet bayramıdır. Azerbaycan'da her yıl inanalar tarafından en ulvi duygularla icra edilen Kurban Bayramı, insanları barış ve huzura davet ediyor, toplumumuzda milli-manevi dayanışmanın, hümanizm ve kardeşliğin zirvesine dönüşüyor." ifadelerine yer verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.