Azerbaycan Ve Türkiye Arşiv Kurumları, İlişkilerini Geliştiriyor

Azerbaycan Ve Türkiye Arşiv Kurumları, İlişkilerini Geliştiriyor

Azerbaycan El Yazmalar Enstitüsü ve Başbakanlık Devlet Arşivler İdaresi (BDAİ) arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışma başlatıldı.

Azerbaycan El Yazmalar Enstitüsü ve Başbakanlık Devlet Arşivler İdaresi (BDAİ) arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışma başlatıldı. Bakü'de konuyla ilgili temaslarda bulunan BDAİ Başkan Yardımcısı Mustafa Budak, enstitü yetkilileri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Budak ilişkilerin geliştirilmesinin birçok alanda yapılacak akademik çalışmalara önemli katkılar sağlayabileceğini söyledi. Budak, arşiv çalışmalarının 'devletin hafızası' olduğunu vurgulayarak, "Hafızası olmayan devlet de, millet de ne geçmişini anlar ne de geleceğini inşa edebilir." dedi.

Yunus Emre Vakfı Bakü Temsilciliği'nin organize ettiği toplantının sonunda basına açıklamalarda bulunan Mustafa Budak, Türkiye'nin el yazmaları ve arşivler konusunda sahip olduğu tecrübeyi ve kapasiteyi Azerbaycanlı meslektaşlarıyla müzakere ederek bu konuda Türkiye Devlet Arşivleri olarak yapılabilecek katkıların neler olabileceğini ele aldıklarını bildirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.